Home Alcoià La UNDEF presenta la seua nova imatge per al 2023 amb l’objectiu...

La UNDEF presenta la seua nova imatge per al 2023 amb l’objectiu de cridar als joves a la Festa

0
SHARE

La immensa majoria de les localitats que celebren Festes de Moros i Cristians es troben associades a la Unió Nacional d’Ens Festers (UNDEF). Es tracta del principal ens que porta anys lluitant per la preservació dels actes festers tal i com van ser concebuts a cada localitat fa segles. Entre ells, els actes relacionats amb el dispar de la pólvora com a element fundacional d’aquest tipus de festejos. UNDEF edita cada any una guia amb la que recull tot el mostrari de poblacions on es celebren Moros i Cristians, i que enguany canvia i modernitza la seua imatge.

Per a aconseguir-ho, l’ens ha dut a terme un procés amb dissenyadors i artistes per a seleccionar les idees de la nova imatge. Entre les 13 propostes, UNDEF n’ha seleccionat una provinent de l’artista alcoiana Tania Vicedo, que ha desenvolupat una imatge colorista i jove que aglutina tots els elements presents en les Festes de Moros i Cristians. Pólvora, música, castells, trages, creus i mitges llunes… són tots els elements que es conjuguen sobre la cara d’una espectadora que centra la imatge que identificarà les publicacions de la UNDEF en 2023.

Atraure als joves cap a la Festa

El procés per a seleccionar una nova imatge per a les publicacions de la UNDEF ha buscat rejovenir les portades de les principals edicions que edita l’ens. Un dels objectius que es persegueix és precisament cridar als joves a participar directament de la Festa a la cloenda d’un 2022 que ha suposat recuperar la normalitat en els festejos.

La presentació de la revista de la UNDEF, que recull tots els detalls dels Moros i Cristians a totes les localitats on es celebren, tindrà lloc en el marc de la fira internacional de Turisme Fitur a Madrid.