Home Alcoi Alcoi homenatjarà a Josep Iborra, un escriptor molt vinculat a la ciutat

Alcoi homenatjarà a Josep Iborra, un escriptor molt vinculat a la ciutat

340
0
SHARE
Cartell promocional Dia de les Lletres d'Alcoi.
Cartell promocional Dia de les Lletres d'Alcoi.

El pròxim divendres 18 de novembre el Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi acollirà un homenatge a Josep Iborra amb motiu del Dia de les Lletres Valencianes de la mà de les Biblioteques Municipals de la ciutat. L’homenatge comptarà amb la presència del seu fill, Enric Iborra, professor i escriptor, qui parlarà de la figura de Josep Iborra amb motiu de la recent edició del seu ‘Diari 1965-1977’, a càrrec de la Institució Alfons el Magnànim.

Josep Iborra va passar la seua infància i joventut a Alcoi. Llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres, es va doctorar en Filologia Romànica amb una tesi sobre Joan Fuster. Va ser director adjunt de l’Institut de Ciències de l’Educació des de 1976 fians al 1981 i membre del Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de València. Com a crític literari, va col·laborar en diverses publicacions periòdiques, com ‘Serra d’Or’, ‘L’Espill’, ‘Saó’, ‘El Temps’, ‘Reduccions’, ‘Caràcters’ i ‘Revista de Catalunya’, entre altres.

Va publicar el llibre de narracions ‘Paràboles i prou’ (1955, 1995) i diversos volums d’assaig literari: ‘Fuster portàtil’ (1982), ‘La trinxera literària’ (1995), ‘Confluències’ (1995), ‘Inflexions’ (2005) i ‘Breviari d’un bizantí’ (2007). Després de la seua mort, s’ha publicat ‘Humanisme i nacionalisme en l’obra de Joan Fuster’ (2012), ‘Fuster, una declinació personal’ (2014) i ‘L’estupor’ (2018). Pel que fa a Enric Iborra, a banda de fill de l’homenatjat, és professor i escriptor, i està encarregant-se de l’edició d’algunes obres de son pare, inclòs el Diari.