Home Destacats Onil activa la Fira de la Nina per a incentivar les compres...

Onil activa la Fira de la Nina per a incentivar les compres nadalenques amb el seu producte estrella

0
SHARE

Que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen en la indústria el seu pilar econòmic fonamental és sobradament conegut. Però cada localitat té les seues particularitats en quant a què dedica la seua producció industrial. Un fet que configura un llarg seguit d’especialitats que es duen a terme a cada població de l’interior alacantí. Així, Alcoi destaca en producció tèxtil i química; Ibi en plàstic per a abastir qualsevol tipus d’indústria; i Onil en la producció de nines artesanals des de fa més de dos segles.

Precisament aquesta especialització i el gran nombre d’empreses que existeixen a la coneguda com a ‘vila de les nines’ dedicades a la seua producció ha orientat la darrera aposta de l’Ajuntament cara al Nadal. Es tracta de la creació de la I Fira de la Nina a la localitat, prevista per al cap de setmana previ al Nadal -16, 17 i 18 de desembre-. Amb aquest esdeveniment es vol cobrir un doble objectiu: per una banda, incentivar les compres nadalenques en torn al producte estrella de la localitat; i per altra atraure turistes que dinamitzen comerç i hostaleria locals.

La inflació complica els pressupostos

Aquesta iniciativa arriba després de que la Regidoria de Comerç colivenca haja constatat l’èxit de la darrera fira Onil es Mostra, que ha superat totes les expectatives i amb la que el Consistori ha invertit més de 100.000€. Molts d’ells han revertit en empreses de la pròpia localitat. Aquesta inversió es suma al llarg seguit de despeses creixents que haurà d’afrontar l’administració colivenca degut a l’augment de la inflació. Aquest fenomen està retardant algunes de les obres previstes al casc urbà en veure’s reduïts els guanys per part de les empreses concessionàries. Un fet que, amb tota seguretat, afectarà tant al compliment del pressupost per a enguany com al que regirà l’acció municipal en 2023.

Paral·lelament, l’Ajuntament d’Onil està elaborant la seua pròpia Agenda Urbana 2030. Un document obligatori i imprescindible per a accedir al finançament dels fons comunitaris Next Generation.