Home Cocentaina El Casc Antic de Cocentaina protagonitzarà el I Concurs de Pintura sobre...

El Casc Antic de Cocentaina protagonitzarà el I Concurs de Pintura sobre el barri convocat per l’Ajuntament

0
SHARE
Cartell del I Concurs de Pintura Nucli Antic de Cocentaina.

L’Ajuntament de Cocentaina ha convocat el I Concurs de Pintura sobre el Nucli Antic, el qual es troba obert a tota la ciutadania. Podran participar amb una única obra per persona, la qual haurà de ser original, no haver estat guardonada en cap altre certamen de pintura i no anar signada per l’autor/a. La tècnica és totalment lliure, però l’obra haurà de complir amb unes dimensions que no superen els 100 cm x 81 cm. No hi haurà un mínim en quant a les dimensions.

D’altra banda, la temàtica s’haurà de circumscriure obligatòriament al Nucli Antic de Cocentaina, entenent aquest com els espais relatius als barris del Raval i la Vila. El termini per a participar acaba el 15 de novembre, i les obres s’hauran de presentar presencialment a la Casa de la Joventut en horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres o de 16 a 19 hores també el dimarts i el dijous.

Tres premis econòmics a la categoria principal

A més a més, hi haurà tres modalitats diferents: adults (majors de 18 anys), juvenil (de 14 a 18 anys) i infantil (de 0 a 14 anys). La primera categoria tindrà tres guardons, valorats en 1000, 700 i 500 euros, respectivament. Les dues restants tindran dos guardons que consistiran en un lot de material de pintura i dibuix valorat en 250 i 150 euros per al primer i segon classificat, respectivament.

El Jurat, format per un representant de l’Ajuntament i dos artistes plàstics, a més d’elegir als guanyadors, també podrà seleccionar aquelles obres que, pels seus valors especials, meresquen estar presents en l’exposició que s’organitzarà més endavant a la Casa de la Joventut.

En paraules d’Irene Barrachina, Regidora del Nucli Antic, “hem organitzat aquest concurs amb la voluntat de reivindicar els espais dels nostres barris històrics. L’origen del nostre poble s’arrela als carrers de la Vila i del Raval i per això convidem a majors, joves o xiquets per a plasmar de manera artística algun dels seus racons, places, fonts o passatges. L’expressió artística és una de les moltes maneres que tenim d’apropar-nos i conéixer millor el nostre entorn. Per estimar, cuidar i valorar qualsevol cosa, de vegades, hem d’aprendre a mirar amb altres ulls”.