Home Alcoià Alcoi, Ibi i Muro cedeixen espais per a crear ecoparcs amb els...

Alcoi, Ibi i Muro cedeixen espais per a crear ecoparcs amb els que complir els objectius sostenibles de l’Agenda 2030

0
SHARE

La xarxa consorciada d’ecoparcs del Consorci Terra, que dóna servei a la comarca del Comtat i part de l’Alcoià i l’Alacantí, comença ja a ser una realitat amb l’inici de les cessions de les parcel·les per part dels diferents ajuntaments. Alcoi, Ibi, Sant Joan d’Alacant, Muro, Xixona i Agost ja han procedit a realitzar la cessió o estan ultimant-la, ja que en alguns casos, com el d’aquest últim municipi, han de fer prèviament alguna altra gestió com és una modificació puntual del Pla Parcial. La resta de localitats estan pendents de diferents tràmits administratius per procedir a la cessió gratuïta i definitiva de la corresponent parcel·la al consorci.

La posada en marxa de el Projecte de Gestió d’Ecoparcs és un dels plans més ambiciosos de l’entitat per a aquest exercici, tal com ha explicat la seva presidenta, l’Alcaldessa de Xixona, Isabel López, després de la seva aprovació el passat any 2020. Aquest inclou una xarxa formada per 14 ecoparcs, 9 dels quals serien de nova construcció -i que es sumarien als ja existents, en els quals caldria implementar diverses millores- de Sant Vicent del Raspeig, Xixona, Muro, Ibi i Benilloba, a més de 5 àrees d’aportació.

A finals de l’any passat la Junta General del Consorci Terra va donar llum verda als pressupostos que incloïen la partida necessària per a donar inici d’aquest Projecte de Gestió d’Ecoparcs que avança amb pas ferm. Totes aquestes actuacions que porta a terme el Consorci Terra estan encaminades a complir els objectius de l’Agenda 2030 en el marc de la legislació europea en matèria de residus, així com la normativa aplicable a la Comunitat Valenciana, el Pla Integral de Residus (PIRCV).

Aquests passos són imprescindibles per seguir avançant cap a un model d’economia circular que prima l’aprofitament dels recursos a través de la reutilització i el reciclatge, per a la qual que resulta necessària la implicació i col·laboració de tots els ajuntaments de l’àrea de gestió.