Home Alcoià Generalitat aprova una despesa d’emergència de vora 2 milions d’€ per a...

Generalitat aprova una despesa d’emergència de vora 2 milions d’€ per a abastir de xeringues i neveres el procés de vacunació

0
SHARE

El darrer plenari del Consell ha aprovat la declaració d’emergència per a la contractació de subministraments per al Pla de Vacunació front la Covid19 a la Comunitat Valenciana. Segons les característiques de les vacunes autoritzades per al seu ús per l’Agència Europea de l’Medicament, han d’administrar dues dosis amb quantitats que oscil·len entre 0.3 i 0.6 ml i mantenir-les a una determinada temperatura.

Per això, per a la correcta vacunació contra el virus de la població valenciana, seguint el calendari de grups de població, es recorre a procediment d’emergència per donar una resposta immediata a l’adquisició de material necessari (agulles i xeringues) que reuneixi les característiques tècniques, així com de ultracongeladores -per al manteniment de les vacunes a les temperatures assenyalades per cada farmacèutica- i de neveres portàtils, perquè cada grup de professionals sanitaris es traslladi als punts de vacunació designats.

En concret, s’han adquirit 7 milions de xeringues estèrils i 8.069.000 agulles hipodèrmiques i de punta roma per a càrrega de medicació per un import total de 1.070.000 euros, així com 400 neveres portàtils amb càmera tèrmica i 3 ultracongeladores per un import de 51.860 euros.

Així mateix, el Ple de el Consell també ha estat informat de la declaració d’emergència per a la contractació de subministraments de material sanitari per a la prevenció de la Covid19. Es tracta de material sanitari de protecció tant per al personal sanitari com per al personal essencial per fer front a la pandèmia. En concret, per a l’adquisició de 7,5 milions de guants d’examen de nitril, per un import total de 772.500 euros.