Home Alcoi Alcoi inaugura l’Aula CdT de formació turística com a embrió del futur...

Alcoi inaugura l’Aula CdT de formació turística com a embrió del futur CdT d’Interior

0
SHARE

La formació turística a les comarques interiors alacantines compta ja amb una infraestructura per a oferir coneixement als professionals del sector amb l’Aula CdT resin inaugurada a Alcoi. Es tracta del primer pas per instal·lar un CdT d’Interior com el que la ciutat dels ponts va tractar d’albergar en 2017, i que va acabar en Morella. La formació per a dignificar les professions turístiques i els seus treballadors centren la finalitat de la infraestructura.

 

L’aposta per fer del turisme un potent dinamitzador econòmic a les comarques interiors valencianes continua materialitzant iniciatives per a crear potents atractius turístics a aquestes zones. Tradicionalment, el turisme ha sigut l’eix de l’economia en multitud d’ubicacions costaneres, tant al País Valencià com a moltes altres regions. Però la crisi econòmica ha modificat les percepcions, i també la profunditat de la visió dels gestors, conscients de que a les comarques interiors hi han molts atractius per a posar en valor i atraure visitants i riquesa.

En estiu de 2017, la Generalitat Valenciana va adjudicar un projecte al que optava Alcoi, el CdT d’Interior, a la localitat de Morella. La ciutat dels ponts alberga l’Associació de Turisme de Interior, que aspirava a completar amb l’arribada del CdT, on s’ofereix formació integral relacionada amb l’àmbit turístic. Tot i que ha tardat quasi mig any, Alcoi i les comarques que l’envolten ja tenen un Aula CdT per a dinamitzar el turisme interior començant pels professionals del sector. L’oficina aspira a ser el germen del futur CdT d’Interior, el segon de tot el País Valencià.

L’Aula CdT d’Alcoi està pensada per a prestar servei tant als professionals de turisme de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla com a persones aturades que vullguen formar-se en disciplines relacionades amb l’hostaleria o els idiomes. La seua primera activitat ha començat només ser inaugurada, amb un curs basat en l’hospitalitat turística necessària per a diferenciar les destinacions, oferint valors afegits a qualsevol altra destinació. I tot envoltat del canvi de model que preconitza el Consell, centrat en oferir més qualitat turística gràcies a una posada en valor de les persones que treballen en aquest sector.

El manteniment de l’Aula, ubicada a la Tourist Info alcoiana, depèn del propi Ajuntament d’Alcoi.