Home Alcoià Diputació invertirà 3,5 milions d’€ en 18 pobles de les comarques amb...

Diputació invertirà 3,5 milions d’€ en 18 pobles de les comarques amb el Pla d’Obres i Serveis

1288
0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha aprovat el seu Pla d’Obres i Serveis per als anys 2018 i 2019, xifrat en vora 19 milions d’euros. La majoria d’ells van dedicats a cobrir les necessitats en quant a infraestructures de les localitats més menudes, arribant a 18 pobles de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb una inversió de 3,5 milions en quasi 20 obres.

Bona part de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen una xifra d’habitants que impedeix que la seua economia les permeta invertir grans sumes amb fons propis municipals. La capacitat recaptatòria a aquestes poblacions a males penes arriba per a la prestació dels serveis bàsics, més encara després d’haver passat una dècada de crisi econòmica que ha minvat les possibilitats econòmiques de qualsevol ens. Per això existeixen les diputacions provincials, que cobreixen part d’aquesta necessitat.

Precisament la Diputació d’Alacant acaba d’aprovar la posada en marxa del seu Pla d’Obres i Serveis provincial per al període 2018-2019, amb el que dur a terme les inversions més necessàries a les diferents poblacions de la província. El pla està dotat amb vora 19 milions d’euros per a dur a terme 57 obres a tota la província, però les comarques interiors d’Alacant es beneficiaran d’una inversió de 3,5 milions d’euros per a dur a terme vora 20 actuacions a l’interior. Les localitats més menudes de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, 18 en total, són les principals beneficiàries del pla provincial, amb el que l’ens tracta de pal·liar les carències d’algunes d’aquestes poblacions en quant a infraestructures.

Municipis com Agres, Alfafara, Benilloba, Beniarrés, Famorca, Gaianes, l’Alqueria d’Asnar, L’Orxa o Planes, entre altres seran les principals beneficiàries de les inversions del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació per als anys 2018 i 2019. Aquestes comarques s’emporten el 31,5% del total de la inversió de la institució provincial per a aquests menesters, dins d’un pla que ha sigut aprovat per la Comissió d’Infraestructures reunida aquest mateix dimecres.

D’entre les vora 20 obres que van a escometre’s durant els dos anys en qüestió a la muntanya alacantina en destaquen dos, que sumen més de 890.000 euros. La primera i que concentra al la major quantitat d’inversió consisteix en la urbanització de carrers a Agres, dotada amb prop de 480.000 euros. La segona són els treballs que es duran a terme a la carretera CV-795, que uneix Alcoi amb Banyeres, i en la que s’invertiran 412.000 euros.