Home Alcoi Alcoi incrementa la presència policial a la zona del Baradello-Gelat davant els...

Alcoi incrementa la presència policial a la zona del Baradello-Gelat davant els darrers robatoris

0
SHARE
Jornada festiva a la urbanització del Baradello-Gelat, en una imartge d'arxiu.

La delinqüència és un dels principals factors d’estabilitat en zones residencials, la majoria de les quals s’ubiquen allunyades dels centres urbans de la població on es troben. Un fet que complica la vigilància i seguretat, sobre tot en aquelles urbanitzacions que no compten amb seguretat privada. La distància entre aquestes i les infraestructures de seguretat, com comissaries o quarters, complica garantir la seguretat a les zones residencials. Més encara en estiu, quan molts dels propietaris ixen de viatge per vacances deixant les seues propietat a soles.

És precisament el que han denunciat als veïns de la urbanització del Baradello-Gelat, ubicada al sud de la ciutat d’Alcoi, concretament en la carretera de Banyeres. La passada setmana, els veïn van passar per una situació complicada quan diversos lladres es van passejar impunement per la urbanització escometent robatoris exprés. Tot sense cap possibilitat de detenció per a uns amics d’allò aliè que han sembrat la inseguretat a aquesta urbanització perifèrica alcoiana. Un fet que ja han denunciat en anteriors ocasions a l’Ajuntament alcoià.

Més efectius policials i instal·lació de càmeres de seguretat

Precisament des de l’administració local de la ciutat dels ponts s’han fet ressò de la situació que travessen els veïns del Baradello. Ara bé, també han recordat que la vigilància a aquestes àrees perifèriques és competència de la Policia Nacional i no de la Local. Tot i això, afirmen, el cos de seguretat municipal ja du a terme tasques de vigilància a aquesta zona residencial. Una vigilància que ara es veurà incrementada davant la sensació d’inseguretat per l’aparent impunitat amb que els lladres perpetren els robatoris.

Aquesta mateixa setmana es preveu que els veïns del Baradello es reunisquen amb representants municipals per a posr en marxa noves mesures de vigilància a la urbanització. Tant és així que des del Consistori es mostren predisposats a instal·lar càmeres de seguretat amb les que controlar els accessos a una zona residencial que té moltes i molt variades vies de fugida per als lladres. Unes càmeres que estarien vigilades per la Policia Local, que contactaria amb la Nacional en cas de detectar algun delicte. Aquest darrer cos seria l’encarregat de procedir a les detencions.