Home Alcoi Alcoi ingressa en l’IDAE per a estalviar quasi 190.000€ anuals gràcies al...

Alcoi ingressa en l’IDAE per a estalviar quasi 190.000€ anuals gràcies al canvi de luminàries

212
0
SHARE
Persones passegen per l'Avinguda de la Hispanitat d'Alcoi.

El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi celebrat aquesta setmana ha aprovat adscriure’s a un programa de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), que permet la sol·licitud d’un préstec sense interessos per a canviar la il·luminaria de la ciutat. En concret, el canvi de 786 lluminàries està valorat en un milió d’euros i permetrà un estalvi d’anual de 188.984,33 euros.

El préstec és a 10 anys amb un any de carència, és a dir: durant el primer any no s’ha de pagar res i permetrà la substitució de lluminàries a led amb telegestió, amb un paquet lumínic superior per a aquelles lluminàries que coincideixen amb passos de vianants, de manera que es millore la visibilitat.

Inversió rentable en 5 anys

A l’hora de calcular l’estalvi, s’han valorat les hores d’integració que es necessitaran per a poder les lluminàries adaptar el seu flux amb dependència de les càrregues de la via que indiquen els reguladors que s’han instal·lat recentment. També s’ha tingut en compte l’estalvi en manteniment que suposarà. A partir del cinqué any ja hi haurà rendibilitat de la inversió.

Així mateix, cal ressaltar que les temperatures de color de les lluminàries no superaran els 2300K (groc), tal com exigeix l’IDAE, i les normatives que s’estan desenvolupant, per temes de contaminació lumínica.

IDAE és un organisme adscrit al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de la Secretaria d’Estat d’Energia, de qui depén orgànicament, mitjançant el qual pot sol·licitar un préstec per a canviar la il·luminaria pública.

“Aquesta inversió suposarà un estalvi anual de prop de 200.000 euros per a l’Ajuntament. Però no sols això, a més de reduir dràsticament el consum d’energia durant l’any, invertir en LED té un impacte encara major que la rendibilitat de la inversió, també és bo per al medi ambient, perquè suposa també un estalvi en les emissions de diòxid de carboni que es generaran, i per tant un pas més per a complir amb un dels nostres objectius principals que és reduir totes aquestes emissions per a tindre una ciutat més sostenible”, ha destacat el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.