Home Alcoi Científics de nivell mundial consagren la XX Setmana de la Ciència que...

Científics de nivell mundial consagren la XX Setmana de la Ciència que celebra la UPV celebra a Alcoi

205
0
SHARE

Els avanços científics que és capaç de materialitzar l’ésser humà es produeixen cada vegada més a sovint, atorgant a la ciència una importància que sempre ha tingut, però que ara es veu accentuada. Una ciència que s’estudia majoritàriament a les universitats, entre els objectius de les quals es troba que eixa ciència arribe a tota la societat. Per això, ens com el Campus d’Alcoi de la UPV programen anualment esdeveniments pensats per a transferir el coneixement que es genera a les seues aules i laboratoris als demés actors socials de l’interior alacantí.

Així va nàixer a principis de segle la Setmana de la Ciència, que l’ens universitari alcoià celebra entre els dies 13 i 25 de novembre. Aquesta iniciativa arriba enguany a la seua vintena edició i ha fa amb un elenc d’investigadors de primer nivell mundial per a una Setmana de la Ciència que la majoria d’ells ja coneixen. L’edició de 2023 aborda temes que poden marcar el futur immediat de l’espècie humana, com la intel·ligència artificial, la computació quàntica, el canvi climàtic o l’astronomia. I tot forma gratuïta per a tots els interessats.

Activitats paral·leles

Durant les dos setmanes de duració de la Setmana de la Ciència passaran per Alcoi Premis Princesa d’Astúries, el científic espanyol amb més patents d’investigació i inclús possibles candidats al Premi Nobel. I això sense renunciar a activitats relacionades amb la història, el patrimoni o l’arqueologia en els que col·laboren ens locals.

La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV sòl compta habitualment amb finançament del govern central, l’Ajuntament d’Alcoi i, sobre tot, del propi campus, decidit a programar-lo tots els anys.