Inici Alcoi Alcoi inicia una campanya de control poblacional de gats i busca voluntaris...

Alcoi inicia una campanya de control poblacional de gats i busca voluntaris per a executar-la

376
0
COMPARTIR

Alcoi compta en l’actualitat amb entre 30 i 35 colònies on s’alimenta als gats de carrer. Aquests animals poden multiplicar la seua presència en qüestió de poc temps, detonant l’aparició de plagues i problemes de salubritat. Per això, Ajuntament d’Alcoi i Protectora d’Animals han llançat una campanya amb un doble objectiu: d’una banda, evitar que els veïns alimenten als gats pel seu compte; i d’altra, demanar voluntaris per a controlar la seua població a les colònies controlades per Salut Pública.

A la immensa majoria de localitats existeixen moltíssims exemplars d’animals de companyia que no acompanyen a cap persona. Gossos i gats, majoritàriament, que campen per diferents poblacions i que, amb l’amor pels animals que cada vegada demostren més les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, són cada vegada més nombrosos. El primer impuls en trobar un grup d’animals que viu al carrer sol ser alimentar-los, un fet que ha motivat el llançament d’una campanya per part de l’Ajuntament i la Protectora d’Animals d’Alcoi.

A la capital de l’Alcoià existeixen entre 30 i 35 colònies, en aquest cas de gats, que viuen d’una forma controlada en els indrets amb menor presència humana que hi ha al casc urbà. Les integren centenars de gats que, en cas de no mantenir un mínim control sanitari, poden acabar causant l’aparició de plagues. D’ací que el Consistori i la protectora alcoains hagen encetat una campanya per a evitar que els veïns els alimenten. Les colònies ja compten amb personal que s’encarrega de fer-ho, i també d’esterilitzar-los per a que no es dispare la seua població a Alcoi.

Els felins tenen una capacitat excepcional per a procrear, pel que un excés de població pot ser contraproduent a la ciutat. És per això pel que l’Ajuntament d’Alcoi sufraga quasi el 100% de les esterilitzacions que es practiquen als gats que es capturen per part dels voluntaris a les colònies que hi ha a la ciutat. Cada vegada que un gat és esterilitzat hi ha que seguir un procés per a re insetar-lo en la colònia, pel que cada vegada són necessaris més voluntaris. La seua tasca avarca els 365 dies de l’any i és dirigida des del departament de Salut Pública alcoià.

La campanya també inclou publicitat per la ciutat per a conscienciar a la població de que no aliment als gats de carrer.