Inici Alcoi El I Festival de Teatre Amateur d’Alcoi posarà en escena a les...

El I Festival de Teatre Amateur d’Alcoi posarà en escena a les companyies independents locals

514
0
COMPARTIR

Les múltiples companyies de teatre amateur alcoianes, una de les grans passions culturals de la ciutat, tindran l’oportunitat de mostrar el seu talent amb la convocatòria del I Festival de Teatre Amateur d’Alcoi. El ja conegut com a TeatrAm avarca els mesos d’octubre, novembre i desembre, en els que 6 companyies locals actuaran a diversos espais escènics alcoians. Es tracta d’una de les principals apostes del Consell de Cultura d’Alcoi, que en futures edicions s’obrirà a companyies foranes.

Històricament, la ciutat d’Alcoi ha mantes sempre un estret lligam amb el món del teatre. La interpretació ha sigut des de fa molts anys una de les vessants culturals preferides dels alcoians, i això ha permès l’aparició d’un ampli ventall de companyies i espectacles a la ciutat dels ponts. Algunes d’elles tenen caire professional, i els actors i gestors culturals que les integren poden dedicar-se al teatre com a forma de vida. Altres, la majoria, són amateurs, i gràcies al seguiment dels veïns respecte al teatre duent a terme multitud d’actuacions cada any als escenaris alcoians.

Tot i que les companyies amateurs han de programar per sí mateixes les seues obres, ara tindran més fàcil mostrar el seu talent. Serà als mesos d’octubre, novembre i desembre i gràcies a la convocatòria del I Festival de Teatre Amateur d’Alcoi, identificat com ‘TeatrAm’. Fins a 6 companyies locals alcoianes –Bolos Teatre, Gara, La Sardina, Teatre Circ, El Trabajo i Tesalin- participen d’aquest primera edició, que en anys vinents té intenció d’obrir-se a companyies foranes. Els espectacles tindran lloc a tots els espais escènics d’Alcoi excepte el Teatre Calderón.

TeatrAm no és la primera experiència teatral amateur alcoiana, ja que en els anys 80 es duia a terme un festival de teatre independent per on van passar grans noms de l’escena espanyola. El que sí és es un hite històric per al teatre amateur alcoià, ja que és molt difícil orquestrar a 6 companyies amb poc temps de maniobra com el que exigeix el festival.

Es tracta d’una de les grans apostes del Consell de Cultura d’Alcoi, l’ens encarregat de gestionar i suggerir com dinamitzar aquesta vessant de la vida de la ciutat. L’Ajuntament, afirmen, continuarà apostant per aquest ens dotant-lo de pressupost en els anys següents per a garantir la seua acció contínua a la ciutat.