Home Alcoi Alcoi invertirà prop de 900.000€ per a construir habitatges i millorar infraestructures...

Alcoi invertirà prop de 900.000€ per a construir habitatges i millorar infraestructures urbanes en 2023

0
SHARE
Habitatges necessitats de reformes en un carrer de la zona del Camí a Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi aprovarà una modificació de crèdit de prop de 900.000 euros, en concret 883.164,44 en el ple ordinari del pròxim divendres 3 de febrer. Aquesta actuació està encaminada a impulsar la construcció d’habitatges a Alcoi, així com la millora d’infraestructures urbanes i instal·lacions esportives. Una part de la tasca de detecció d’aquestes necessitats urbanes correspon a l’Observatori Municipal de l’Habitatge (OMHA).

Pel que respecta a la construcció, al voltant de 250.000 euros seran per a la rehabilitació i construcció d’habitatges dins dels programes EDUSI/ARRU. En concret, aniran destinats a la rehabilitació d’edificis municipals situats en Sant Maure, 13 i La Sardina,14; també a diferents col·lectius i per a la construcció d’habitatges col·laboratius a Sant Mateu 102-104 per a menors de 35 i majors de 65 anys.

Condicionament d’infraestructures urbanes

Prop de 600.000 euros restants seran per a la millora d’infraestructures urbanes com a instal·lacions esportives, rehabilitació i condicionament del Centre Cervantes Jove (CCJ), asfaltat de carrers o la rehabilitació de l’Ermita de la Font Roja, entre altres…

Així mateix, amb aquesta injecció de crèdit també es durà a terme l’adquisició dels tres camps de futbol de la Federació Valenciana de Futbol -coneguts com a Camps del Serpis- i per al canvi de la superfície de la pista 2 del Poliesportiu Caramanxel ‘Juan Agudo Garat’.

“Es tracta de prioritzar actuacions destinades al foment i a la rehabilitació d’habitatge, d’una banda; i per una altra que incidisquen en diferents infraestructures municipals esportives o culturals. Actuacions que en la seua major part es complementen amb finançament procedent d’altres administracions i que permeten impulsar la millora i transformació de la ciutat”, ha afirmat la Regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó.