Home Alcoi Alcoi licita la construcció d’un edifici amb 18 habitatges socials amb el...

Alcoi licita la construcció d’un edifici amb 18 habitatges socials amb el que revitalitzar el barri del Partidor

0
SHARE
Plànol amb part de les edificacions a desenvolupar al Partidor d'Alcoi.

La Junta de Govern d’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat recentment la licitació per a la construcció d’un edifici de de 18 habitatges intergeneracionals en el barri del Partidor, en concret a Sant Mateu 102 i 104, placeta Les Eres. El pressupost base de licitació és de 2.025.351,56 euros i el termini d’execució de 21 mesos.

La iniciativa consisteix en la construcció d’un edifici de nova planta d’habitatges intergeneracionals, amb allotjaments per a joves i persones d’edat avançada en el Barri del Partidor. El programa es completa amb espais comuns i jardins i, a més, la planta baixa albergarà espais accessibles als veïns del barri mitjançant accés controlat.

El projecte pretén fomentar la relació veïnal i la vida autònoma. Encara que els inquilins no seran persones dependents, es preveu major grau d’accessibilitat en els allotjaments i zones comunes de l’edifici. Es tracta d’un edifici sostenible, integrador i intel·ligent, seguint les línies d’estratègia urbana existents i en desenvolupament a la ciutat dels ponts.

Revitalitzador del barri

A més, la parcel·la s’inclou dins del Conjunt Històric, en un entorn urbà molt deteriorat pel pas del temps. Per això, amb el present projecte es pretén consolidar aquest entorn convertint-se al mateix temps en un exemple d’intervencions a realitzar en el Centre Històric.

El present projecte compta amb una ajuda de 810.000€ dins del marc del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació urbana i rural (ARRUR) del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, i que ha servit per a finançar part dels honoraris i de les obres.

Segons explica la Regidora d’Habitatge, Teresa Sanjuan, “aquesta acció, junt amb altres que estem duent a terme des de l’Ajuntament d’Alcoi -com per exemple les obres per a rehabilitar un edifici municipal al carrer Sant Maure- contribuiran a oferir accés a l’habitatge als col·lectius amb més dificultats, sobretot a les persones joves i a les persones majors de 65 anys i a més aprofitaran per rehabilitar una zona”.