Home Alcoi Alcoi lidera a un interior alacantí que registra el menor risc de...

Alcoi lidera a un interior alacantí que registra el menor risc de pobresa i la major Renda Mitjana de tota la Comunitat

0
SHARE
Vista panoràmica de la ciutat d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit que la ciutat baixe en cinc punts durant l’últim any la taxa de risc de pobresa passant del 19,8 al 14,8, sent esta la més baixa de la província d’Alacant, i una de les més baixes de tota la Comunitat Valenciana. És el que ha traslladat l’administració local alcoiana en un comunicat de premsa remès als mitjans.

“Des que vam accedir al govern d’Alcoi ens vam fixar com un dels objectius principals millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania, reduir les desigualtats i que Alcoi siga una ciutat més justa, objectiu que es va aconseguint com demostra la reducció de la taxa de risc de pobresa, cosa que s’ha anat fent any rere any del 21% en 2011 a l’actual 14,8. És clar que no podem estar satisfets mentre hi haja famílies en situació de vulnerabilitat, però en els anys que portem governant a Alcoi hem aconseguit reduir l’índex de la taxa de pobresa i continuarem treballant en això”, ha destacat l’Alcalde, Toni Francés.

“Tenim les millors xifres de la província, la qual cosa demostra que estem duent a terme polítiques socials de manera eficaç tal com demostren les xifres”, ha afirmat Francés. I çes que entre les mesures dutes a terme per a reduir la pobresa de la ciutadania es troben l’augment de les ajudes d’emergència fins als 600.000 euros. Això no significa que hi haja més gent en risc de pobresa, perquè les dades demostren que no, sinó que aquestes arriben a més gent.

Del mateix mode, s’ha activat l’ajuda per a què les famílies amb ingressos per davall dels 14.000 euros puguen fer front als pagaments de les càrregues, obligacions, serveis i subministraments bàsics de l’habitatge, juntament amb diferents bonificacions, entre altres mesures. I sobretot -destaca el comunicat- amb les polítiques d’ocupació “que han fet que Alcoi lidere la creació d’ocupació en aquests anys”.

Situació extrapolable a la resta de la muntanya

Estes dades estan extretes del Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana. Unes dades que estableixen que la muntanya és la zona amb menor taxa de risc de pobresa amb un 14,8, molt per davall de la mitjana provincial que és del 22, i de l’autonòmica que és del 18. La comarca amb la taxa més alta és La Vega Baixa amb un 25,9. Altres com la Marina Alta i Baixa tenen un 23,5 i 22,8 respectivament, mentre que El Baix Vinalopó i L’Alacantí tenen un 22,4 i un 21,9 respectivament.

En este cas parlem de la taxa de risc de pobresa que és la que s’obté amb el percentatge de persones la renda equivalent de les quals està per davall del llindar de pobresa. El llindar de pobresa es fixa en el 60% de la mitjana dels ingressos per unitat de consum de les persones -renda equivalent de les persones- i depén, per tant, de la distribució d’esta variable -d’ací el terme de pobresa relativa, ja que s’estableix respecte a la població a la qual pertany-.

No obstant això, este estudi estableix altres indicadors com AROPA, o la manca de material i social severa. En totes les classificacions, l’interior alacantí té el menor índex; per contra, en la Renda Mitjana, la nostra comarca ocupa el primer lloc de la província.