Home Castalla Castalla convoca la VI Fira de la Fantasia per a honorar la...

Castalla convoca la VI Fira de la Fantasia per a honorar la figura del seu literat Enric Valor

0
SHARE

El segle XX fou probablement una de les etapes més fosques per a la cultura i la llengua valencianes. Llavors, la dictadura de Franco va mantenir en una segona fila –quan no directament perseguides- aquelles tradicions identitàries de la regió. Sols uns quants valents van aprofitar la seua formació i la seua posició per a defensar un element que configura la idiosincràsia del poble valencià, com és la llengua autòctona. Un d’eixos valents fou el periodista i escriptor Enric Valor, natural de la ciutat de Castalla. Les seues rondalles van ser un dels grans conservadors del valencià durant les dècades en que fou silenciat.

Quasi 20 anys després de la seua mort, la seua localitat natal va encetar una iniciativa amb la que honorar la seua figura: la Fira de la Fantasia. En aquest 2023, l’esdeveniment arriba a la 6a edició estant ja consolidada en el calendari cultural castellut. Tindrà lloc entre el proper cap de setmana a la capital de la Foia i compta amb una extensa programació d’actes per a tots els públics. Però, per davant de tot, Castalla vol retre homenatge i divulgar la vida i obra d’un dels seus veïns més insignes: Enric Valor.

Programació d’activitats

Els actes dins de la Fira de la Fantasia castelluda dedicat al literat es centren en una de les seues principals novel·les: ‘Temps de batuda’. Aquest títol centra tant una taula rodona com una ruta literària per l’entorn natural de la població, centrades en la principal novel·la de la trilogia ‘Cassana’. Però, a banda, hi ha previstes entre divendres 27 i diumenge 29 actuacions de màgia, concerts, jocs tradicionals, mercadet i esport amb la 37a Volta a la Foia que comença i acaba diumenge a la ciutat.

La Fira de la Fantasia té vocació de continuïtat i compta amb el suport de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant.