Home Alcoi Alcoi no renova la contracta de la zona blava i en agost...

Alcoi no renova la contracta de la zona blava i en agost aparcar serà gratuït al Centre i Eixample

760
0
SHARE

Al mes d’agost, l’estacionament de vehicles en la via pública alcoiana serà totalment gratuït, després de que l’Ajuntament haja decidit no renovar per 2 anys la contracta de la zona blava. Ho ha fet a tenor de les sensacions dels comerciants del Centre i l’Eixample, hagut compte de que ja no consideren l’ORA com a un mètode útil per a facilitar la rotació de vehicles estacionats. El servei només aportava 20.000 euros anuals als comptes alcoians i se li busquen alternatives.

A l’any 2010 i després de diverses reunions amb els comerciants dels barris Centre i Eixample a d’Alcoi, el govern del PP que comandava Jordi Sedano a Alcoi va aprovar la contractació d’una empresa que gestionara l’aparcament de pagament. S’activava llavors la coneguda com a zona blava, esperant que fora un mètode amb el que regular la permanència dels vehicles a una mateixa zona de la ciutat. Es buscava així dinamitzar les compres, tot i que uns dels principals damnificats foren els veïns, que també havien de pagar per aparcar al seu barri.

Aquella contracta tenia una duració de 8 anys prorrogable 2 més i aportava 20.000 euros anuals a les arques municipals alcoianes. Durant el present mes, l’Ajuntament ha tingut damunt la taula la possibilitat d’ampliar la concessió de l’ORA, però ha decidit no fer-ho a tenor de les opinions dels comerciants, que ja no consideren útil aquest mètode d’estacionament. Aquest fet permetrà que aparcar el vehicle al Centre i l’Eixample d’Alcoi siga de bades a partir del proper mes d’agost, quant deixe de tenir vigència la zona blava alcoiana.

Sota el prisma dels comerciants, la zona blava ja no compleix la seua funció original, i és considerada més com un mètode recaptatori que com una mesura productiva. Els pocs fons que aporta a l’Ajuntament han acabat decantant la decisió cap a la no ampliació del servei, però els comerciants incideixen en la necessitat de buscar alternatives. Un fet que l’Ajuntament d’Alcoi vol treballar sota els paràmetres de la Smart City per a afavorir, a més, la mobilitat a la ciutat.

A partir del proper mes d’agost, aparcar en qualsevol zona de la ciutat d’Alcoi serà de bades, a falta de veure si l’estacionament es bloqueja als barris més comercials, com el Centre o l’Eixample.