Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats...

L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac

807
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

L’any passat, la ciutat d’Alcoi donava resposta a un dels temes que portaven anys enquistats sense solució, facilitant a més la tasca de desenes de funcionaris de l’administració de justícia. Després d’anys de reformes, l’Ajuntament cedia l’ús de l’edifici municipal de la Plaça Mare de Déu a la Conselleria de Justícia per a que instal·lara allí els nous jutjats que donarien servei al partit judicial alcoià. Quedava pendent encara veure de quina manera recuperarien les arques alcoianes els 3,5 milions invertits en adquirir la propietat del nou Palau de Justícia.

Aquesta recuperació s’ha fet en espècie i no amb diners, mitjançant una permuta que atorga al Consistori alcoià la propietat de 3 edificis ubicats en la zona nord de la ciutat dels ponts. No obstant, l’antic edifici dels jutjats, ubicat a la Plaça Al-Azrac, continua sense ús una vegada traslladats els jutjats a la nova ubicació i després de 4 dècades de cessió al Ministeri de Justícia. La intenció municipal és recuperar la seua titularitat per a oferir-li nous usos, més encara tenint en compte que la Plaça Al-Azrac, previsiblement, patirà reformes dins de l’estratègia DUSI.

A hores d’ara, la propietat de l’edifici dels jutjats d’Al-Azrac es troba en un estat indeterminat, però el fet de que no entrara en la permuta per a recuperar la inversió en el nou Palau de Justícia fa pensar a l’Ajuntament en que el Consell no vol desprendre’s d’ell. Un fet que, tenint en compte la intenció alcoiana de recuperar la seua propietat, podria conduir el cas fins als jutjats. Tot i això, la solució no està clara en cap dels sentits, ja que existeix jurisprudència que apunta cap a les dos solucions. El que està clar és que Alcoi no està disposada a oferir cap contraprestació per recuperar l’antic Palau de Justícia.

Des de l’Ajuntament han defensat de nou la permuta, criticada per algunes forces de l’oposició, i que ha estat basada en el treball dels tècnics, tant municipals com de Generalitat.