Inici Alcoi Alcoi només va executar el 25% d’inversions en 2018 amb un superàvit...

Alcoi només va executar el 25% d’inversions en 2018 amb un superàvit de vora 1,2 milions d’€

472
0
COMPARTIR

Alcoi únicament ha executat poc més del 25% de les inversions previstes al seu pressupost en 2018. Un fet que ha provocat crítiques per part de l’oposició als socialistes, que governen la ciutat. No obstant, les inversions previstes no han pogut ser executades per a no trencar la regla de despesa que imposa la Llei Montoro. I tot a pesar de que l’Ajuntament d’Alcoi ha registrat un superàvit de prop d’1,2 milions d’euros en l’exercici passat.

Tancar els comptes municipals a cada nou exercici de gestió és un dels requisits que han de complir els ajuntaments si volen poder accedir a ajudes i subvencions d’administracions superiors cara al proper exercici. El tancament dels comptes també val per a controlar el grau d’execució d’allò previst durant la confecció dels pressupost municipal de cada any. A la ciutat d’Alcoi, eixe tancament ha deparat dades positives, amb un superàvit per al 2018 que es xifra en 1.155.000 euros. Una quantitat que, teòricament, passa als comptes municipals del 2019.

Però ara el principal partit de l’oposició a Alcoi, el PP, ha denunciat el baix nivell d’aplicació de les inversions previstes al pressupost del 2018. El nivell global de compliment del que estava previst al document és del 70, tal i com ha aprovat el plenari. No obstant, el grau d’aplicació de les inversions previstes és d’únicament el 25,5%. Un fet que ha criticat el PP, que lamenta que projectes del 2013 encara tinguen quantitats pressupostades que finalment no s’apliquen. L’equip de govern, per la seua banda, es defèn argumentant que és impossible invertir tant com estava previst per la Llei de Restricció de la Despesa, popularment coneguda com a Llei Montoro.

Entre els projectes pendents d’invertir es troben 3,6 milions d’euros dels treballs a Serelles i 600.000 euros més per a l’adequació de La Rosaleda. Tots dos projectes heretats dels governs del PP de Jordi Sedano en els que és complicat invertir, afirmen, sense incomplir la llei vigent. Altres projectes pendents d’inversió són la rehabilitació de l’Illa de Rodes, amb 2,3 milions previstos; la reconstrucció dels xalets de la Font Roja amb 321.000 euros; o 373.000 euros per a la museïtzació del Molinar, entre altres.

L’Ajuntament d’Alcoi confia en poder anar consignant aquestes inversions per a executar projectes necessaris per a la ciutat, però en els que és complicat invertir mentre estiga vigent la Llei Montoro.