Home Alcoi Joves educadors socials elaboraran un pla per a una millor convivència a...

Joves educadors socials elaboraran un pla per a una millor convivència a la Plaça Les Xiques d’Alcoi

1063
0
SHARE

El pas del temps, l’ús i l’absència de treballs de millor i conservació són elements que acaben degradant els edificis, especialment els més antics, a la totalitat de les poblacions. Un fet que les fa menys atractives per a residir, i que acaba facilitant el fet de que siguen abandonades i, posteriorment, ocupades. Lamentablement, les persones que les ocupen solen estar en risc d’exclusió social, un fet que perjudica la convivència amb la resta de veïns.

Situacions com aquesta ocorren al casc antic d’Alcoi, i concretament a ubicacions com la Plaça Les Xiques. A aquest indret existeixen immobles públics que van ser construïts en origen de forma poc legal, i que han provocat problemes als seus habitants. Ara, l’Ajuntament d’Alcoi i la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat han mantingut una reunió per a acabar amb els dos problemes d’una sola tacada.

Totes dos parts han acordat signar un conveni que permeta a 4 joves que estudien Integració Social al CIPFP Batoi per a que redacten un pla de millora de la convivència a la plaça. La redacció d’aquest document, que el Consistori pretén començar a aplicar a inicis de 2020, tindria una contrapartida per als estudiants. Podrien viure de dos de les llars públiques d’aquesta ubicació a canvi del seu treball.

Els dictats que establisquen els estudiants serien aplicats a una zona en la que ja en setembre va a activar-se un servei de mediació. El seu objectiu és valdre de nexe entre l’administració i els residents a les llars públiques, algunes d’elles ocupades, per a donar solució al problema. Aquest servei s’afegiria posteriorment a les accions que activara el document per a la millora de la convivència a la Plaça Les Xiques.