Home Alcoià Alcoi participa en l’Encontre d’Alcaldes amb la Innovació per a atraure empresaris...

Alcoi participa en l’Encontre d’Alcaldes amb la Innovació per a atraure empresaris i inversors

1037
0
SHARE

Alcoi participa aquest 1 d’octubre en el IV Encontre d’Alcaldes amb la Innovació, un fòrum en el que divulgar projectes i capacitats de la ciutat per a atraure i desenvolupar iniciatives relacionades amb aquest paràmetre. L’objectiu no és altre que fer d’Alcoi una destinació preferencial per a empresaris i inversors lligats a la innovació com a pilar sobre el que construir la millorar econòmica i social.

La pèrdua de teixit econòmic i productiu ha sigut una constant durant els anys de la crisi econòmica. Fins 2014 i 2015, les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist com es perdien centenars de llocs de treball, amb les nefastes conseqüències que això té per a l’economia i la societat. Ara que diversos indicadors apunten cap a una nova recessió econòmica, que ja ha començat amb el retall en les previsions de creixement, la ciutat de capçalera de la muntanya alacantina busca anticipar-se a l’arribada dels problemes.

Per això, Alcoi participa aquest mateix dimarts 1 d’octubre en el IV Encontre d’Alcaldes per la Innovació que es celebra a Madrid. Algunes de les principals ciutats espanyoles participen en aquest fòrum, al que també estan convidats empresaris i inversors relacionats amb la innovació com a creadora i canalitzadora de riquesa. La representació alcoiana l’encapçala el propi Alcalde Toni Francés, que acudirà escoltat d’una empresa seleccionada pel propi Consistori. Ells seran els encarregats de promocionar la destinació Alcoi com a atractiu per a les inversions en innovació.

La participació d’Alcoi en aquesta trobada va precedida per la presència de la ciutat dels ponts en la Xarxa de Ciutats Innovadores. Una pertinença que ha fet de la innovació una ferma aposta de la ciutat en totes les seues vessants, des de la indústria fins els sistemes de control i seguiment urbans de la ciutat. La delegació alcoiana a Madrid tindrà l’oportunitat de mostrar els seus atractius i optar a premis. Entre ells s’inclou la promoció en la fira South Summit del 2 d’octubre, amb la que augmentar la visibilitat d’Alcoi com a ubicació per a projectes innovadors.