Home Alcoi Els jubilats criden a lluitar pel manteniment les pensions amb una concentració...

Els jubilats criden a lluitar pel manteniment les pensions amb una concentració a Alcoi

850
0
SHARE

El naixement del moviment de jubilats per la conservació de les pensions públiques porta molts mesos mobilitzant-se per a evitar que les administracions eliminen la seua prestació. Al llarg dels darrers temps, governs i bancs venen anunciant que, a pocs anys vista, serà inviable la prestació de les rendes del treball de tota una vida per als futurs jubilats. Es tracta, doncs, d’una lluita que afecta a tots els pensionistes, especialment els futurs.

La lluita va començar en no revaloritar-se les pensions en funció de paràmetres com l’Índex de Preus de Consum (IPC), que lastra la capacitat adquisitiva d’un dels col·lectius poblacions més nombrosos d’Espanya. Durant els darrers mesos han sigut vàries les ocasions en les que els integrants de la Coordinadora de Pensionistes de l’Alcoià-Comtat ha eixit al carrer per a reivindicar unes pensions dignes.

Aquest dimarts 1 d’octubre, a partir de les 19.30 hores, aquesta plataforma, membre de la Taula Estatal per al Blindatge de les Pensions, ha convocat una nova protesta per a demanar unes pensions dignes, ara i en el futur. L’acte tindrà lloc a la Plaça d’Espanya d’Alcoi, i a ell estan convocats no sols els jubilats i membres de la plataforma, sinó tota la societat. Les pensions asseguren des de l’ens, afecten a tothom, i sobre tot als pensionistes futurs, que no tenen garantida aquesta prestació.

Des de la coordinadora continuen lamentant el despilfarrament de fons per part de les administracions, fons que, ben orientats, permetrien aquesta prestació. Criticar el malbaratament de fons, entre altres degut a la corrupció i els rescats bancaris, és altra dels objectius de la protesta convocada a Alcoi. El recentment creat col·lectiu LGTBI Ponts d’Igualtat d’Alcoi llegirà el manifest per les pensions dignes. Tot en el marc del Dia Internacional de les Persones Majors.