Inici Alcoià El confinament i l’augment del consum domèstic fan créixer l’índex de reciclatge...

El confinament i l’augment del consum domèstic fan créixer l’índex de reciclatge a les comarques

268
0
COMPARTIR

Més de dos mesos sense eixir de casa arrel de la pandèmia de coronavirus ha modificat algunes de les pautes habituals del dia a dia entre la ciutadania. El fet de no poder eixir a dinar o sopar a bars o restaurants ha fet que les llars de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla hagen incrementat el consum a l’habitatge propi. Un fet que ha redundat en un increment en les dades de reciclatge de plàstics i envasos no sols a l’interior alacantí, sinó a tota la província.

Es tracta d’una realitat que s’afegeix a la reducció de la contaminació de l’aire degut al menor ús dels vehicles durant el confinament. Fets tots dos que ha agraït el medi ambient, que ara s’enfronta a altre problema: els milers de guants i mascaretes d’un sol ús que apareixen en l’entorn natural. Especialment en el cas dels guants, es tracta d’elements reciclables als contenidors de plàstics i envasos.

El fet de que es poguera eixir de casa durant l’etapa més dura del confinament només per a tirar la brossa o el reciclatge ha incentiva aquest creixement en la reutilització de plàstics. Aquest material forma ja part nociva dels ecosistemes a tot el món, i s’estima que al 2050 hi hauran més plàstics al mar que peixos. D’ací que la seua reutilització i la reducció dels residus d’aquest material siga una necessària prioritat per a les administracions. Després de tot, no hi ha res que gestionar si no hi ha món en el que viure.

L’augment de l’índex de reciclatge s’atribueix a la millora de la separació per elements a les llars, ja que el turisme és un factor que no ha contribuït en aquest sentit. El confinament ha portat aparellat un augment en la sensibilitat social cap al reciclatge a tota la província d’Alacant.