Home Alcoi Alcoi plora la mort d’Enrique Rico, un dels referents empresarials i socials...

Alcoi plora la mort d’Enrique Rico, un dels referents empresarials i socials de la ciutat des dels anys 70

1567
0
SHARE
Enrique Rico (dreta) arriba junt amb la seua família a l'acte d'homenatge que va rebre en gener a la Cambra de Comerç d'Alcoi.

Aquest passat 7 d’octubre, la ciutat d’Alcoi, i més específicament el seu teixit empresarial, s’han vist commocionats. A última hora de la nit les xarxes socials començaven a bullir amb la notícia de la mort d’un dels referents mercantils de la capital de l’Alcoià. El seu nom és reconeixible per tothom a la ciutat: Enrique Rico Ferrer, ex Director General de l’asseguradora Unió Alcoiana i President de la Cambra de Comerç durant quasi 3 dècades.

Rico va nàixer a Alcoi al 1937 i ja des de finals dels anys 60 es va consolidar com un dels baluards de l’asseguradora local. Anys després, sota el seu comandament, l’empresa evolucionaria fins a convertir-se en el referent que es hui en dia. A finals dels anys 70 es va implicar en la gestió de la Cambra de Comerç d’Alcoi, la qual va encapçalar entre 1991 i 2018. Sota la seua batuta, l’ens alcoià fou una de les dos úniques cambres locals que ha sobreviscut.

Referent també en la societat alcoiana

Enrique Rico -també conegut popularment com ‘Don Enrique’- també ha sigut al llarg de tota sa vida un fer defensor de l’esport alcoià, i en concret del C.D. Alcoyano i del Patí Alcodiam Salesià. Fet extrapolable a Festa, sent membre de la Filà Domingo Miques, i cosa que li va valdre ser el protagonista d’una marxa que porta el seu nom. Rico sempre va portar el nom d’Alcoi per davant, defensant la ciutat i la seua idiosincràsia allà on aniguera.

La seua tasca com a referent empresarial i social li ha valgut un bon grapat d’homenatges, sobre tot a la seua ciutat, però també fora d’ella. De fet, a principis d’aquest 2023 va rebre l’homentage de les Cambres de Comerç d’Espanya a un abarrotat Saló Rotonda del Cercle Industrial d’Alcoi. Des de tvA volem fer arribar el nostre condòl a tota la família i amics d’Enrique Rico, bon amic d’aquesta casa.