Home Alcoi Alcoi posa en marxa la Xarxa Lloga’m, l’eina per a facilitar habitatges...

Alcoi posa en marxa la Xarxa Lloga’m, l’eina per a facilitar habitatges assequibles i regulats

0
SHARE
Els principals responsables de l'OMHA presenten la web de la Xarxa Lloguer.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, va presentar a principis de maig la Xarxa Lloga’m, un servei integral d’informació, intermediació, assessorament i tramitació en matèria de lloguer d’habitatge a la Comunitat Valenciana.

Aquesta és una eina que comunica demanda i oferta d’habitatge per a atendre les necessitats de la ciutadania. Que facilita llogar a preus assequibles i regulats. Amb l’objecte de facilitar l’accés de la ciutadania a l’habitatge en règim de lloguer i de mobilitzar els habitatges no habitats de la Comunitat, la Vicepresidència Segona ha creat un sistema voluntari d’obtenció d’habitatges privats per a oferir-los a preus assequibles a través de la Xarxa Lloga’m.

Per això, Alcoi, d’ací a poc temps, acollirà una jornada en la que es donarà a conéixer el funcionament de Xarxa Lloga’m. L’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi (OMHA) informarà de la data i altres detalls de la jornada.

Facilitar tràmits

La Xarxa Lloga’m pretén racionalitzar els processos de connexió entre demanda i oferta; estimular la captació per a llogar a preus assequibles; mobilitzar el parc d’habitatges no habitats incentivant les persones propietàries amb programes de foment del lloguer; informar la ciutadania sobre aquesta cartera d’habitatges, i difondre-ho, i establir un sistema de garanties i prestacions que garantisca els drets de les persones arrendadores i arrendatàries.

Un altre dels objectius de la Xarxa és dinamitzar la intermediació professional i fomentar la transparència en el mercat del lloguer, col·laborant amb professionals del sector. Per a fer-ho s’ha creat una xarxa d’agents immobiliaris col·laboradors, amb formació acreditada, experiència i un establiment obert al públic que siga accessible i adequat per a atendre la ciutadania.

Aquests agents informaran dels avantatges i els objectius de la Xarxa, tramitaran les ajudes públiques que hi puguen correspondre, captaran habitatges per a oferir-los a preus assequibles, actuaran com a intermediaris en la formalització dels contractes d’arrendament i faran un seguiment del bon ús dels immobles, també una vegada finalitzat el contracte. Per tot això rebran una contraprestació.

Pàgina web

Per a accedir a la Xarxa Lloga’m s’ha creat la web xarxallogam.es en què s’hauran d’inscriure els habitatges, indicant ubicació, característiques, fotografies, rendes màximes, despeses i contacte de l’agent immobiliari col·laborador. Les persones interessades a arrendar s’hauran d’inscriure en aquesta web com a sol·licitants d’habitatge. Aquesta inscripció es realitzarà telemàticament o a través de l’agent immobiliari que gestione l’habitatge que interesse.

Com afirma el president i coordinador de l’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi, Cristian Santiago, “la Xarxa Lloga’m és una bona i necessària ferramenta que comunica demanda i oferta dels habitatges. De fet, un dels principals objectius passa per incentivar a les persones particulars a oferir els seus immobles. I per aconseguir-ho, la Generalitat ofereix una sèrie de beneficis com la contractació d’assegurances que garanteixin a les persones arrendadores el cobrament de les rendes, la defensa jurídica en relació amb l’habitatge arrendat i la reparació de desperfectes derivats dels danys que no siguin conseqüència del deteriorament per l’ús o el pas del temps”.

La Regidora d’Habitatge alcoiana, Maria Baca, ha destacat que “és una iniciativa molt positiva, que ens ajudarà a impulsar la mobilització d’habitatge buida, donant més garanties i seguretat als propietaris d’habitatges particulars. És una mesura que aposta perquè les administracions puguem donar resposta a les persones que ho necessiten, ampliant l’oferta de lloguer a preus assequibles”.