Inici Alcoi Alcoi presenta Pla Director i vídeo promocional per a atraure empreses al...

Alcoi presenta Pla Director i vídeo promocional per a atraure empreses al disposar de sòl industrial

162
0
COMPARTIR

L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat el Pla Director que orientarà les actuacions per a dinamitzar la indústria a la ciutat segueix 6 línies d’actuació i preveu una duració de 3 anys, fins finals de legislatura. L’estratègia inclou un vídeo promocional orientat a atraure noves empreses que s’ubiquen a la ciutat. Tot després d’haver alliberat metres quadrats de sòl industrial a diversos polígons de la ciutat, on a més es volen crear dos nous que estan pendents del vist i plau del Consell al PGOU de la ciutat.

La ciutat d’Alcoi, la més important a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, sempre s’ha caracteritzat pel caràcter industrial de la seua economia. Des de fa més de 2 segles, la capital alcoiana ha vist proliferar indústries que, inicialment, es relacionaven amb els sectors del tèxtil i el paperer. A dia de hui, la localitat alberga indústries molt més diversificades. Però la seua proliferació i la complicada orografia de la ciutat han fet que Alcoi haja passat dècades sense poder destinar sòl a indústria, limitant el seu creixement econòmic en aquesta vessant.

Ara, la revisió del PGOU que avalua la Generalitat i el desbloqueig d’algunes zones als 6 polígons existents han possibilitat a la ciutat dels ponts disposar de sòl per a ubicar indústria. Un fet que ha provocat que l’Ajuntament haja elaborat un Pla Director dins de la iniciativa ‘Alcoi Impuls’, que regirà les actuacions futures per a incentivar la proliferació de noves indústries a la població. Es basa en sis línies d’actuació relacionades amb la formació, el coneixement, la sostenibilitat i la generació de valor afegir per als productes elaborats a la ciutat.

Paral·lelament, l’Ajuntament d’Alcoi ha presentat un vídeo promocional amb el que es vol divulgar les capacitats de la localitat per a albergar noves indústries. Es vol que aquestes tinguen una relació directa amb la innovació, i que siguen atretes no sols pel nou sòl industrial, sinó també per les condicions de vida que ofereix la ciutat. El vídeo serà divulgat tant per les xarxes socials i els canals oficials del Consistori com en fires i esdeveniments relacionats amb el món industrial.

La idea de l’equip de govern és que el Pla Director, que es troba en fase d’al·legacions, siga aprovat al mes d’octubre. Les seues directrius comptaran, en cas de ser aprovat el document, amb consignació pressupostària als pressupostos del 2021.