Home Alcoi Alcoi rebrà més de 3,5M€ de fons europeus per a renaturalitzar casc...

Alcoi rebrà més de 3,5M€ de fons europeus per a renaturalitzar casc urbà i terme municipal

246
0
SHARE

Fer de les ciutats localitzacions sostenibles i respectuoses amb el Medi Ambient és una de les premisses sobre les que orbiten els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un paràmetre que forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) que estableix com serà l’Alcoi del futur. El fet de comptar amb aquestes línies mestres li ha valgut a la ciutat dels ponts la possibilitat d’accedir a fons europeus de recuperació post pandèmica adreçats a la renaturalització de les ciutats de més de 50.000 habitants.

Tant és així que Alcoi ha presentat un projecte per a aconseguir-ho valorat en vora 4 milions d’euros. Els fons comunitaris aportaran a la capital de l’Alcoià més de 3,5 d’ells, pel que la inversió municipal a males penes serà de 200.000 euros. Amb ells, Alcoi ha establert un pla d’acció per a fer de la natura un dels elements capitals de la seua configuració urbana. La idea de l’Ajuntament és licitar el projecte com una unitat dividida en blocs abans de que acabe l’any. Des d’eixe moment, el període per a executar els treballs s’allargarà fins el 2025.

Actuacions concretes

El projecte alcoià es divideix en 13 línies d’actuació concretes, a banda del seguiment de les mateixes i la posada en marxa de campanyes de sensibilització cara a la ciutadania. Tots segueixen una estratègia de renaturalització del casc urbà que pretén que la ciutat siga una espècie de corredor verd entre els parcs naturals de la Font Roja i la Serra Mariola. Així, entre els projectes concrets es troben accions per a recuperar els llits dels rius i barrancs que travessen la ciutat, la creació de zones educatives per la biodiversitat o un increment substancial de les àrees verdes del casc urbà.

Ajudes per valor de 10M€

Alcoi és una de les menys de 20 ciutats espanyoles on arribarà aquest finançament comunitari, que permetrà també consolidar les vessants dels llits dels rius, una demanda històrica de la ciutat. Sumant totes les ajudes provinents de fons comunitaris, la ciutat dels ponts rebrà a aquestes altures en torn a 10 milions d’euros.