Inici Alcoi Alcoi reforça la campanya de reciclatge amb l’objectiu de conscienciar a les...

Alcoi reforça la campanya de reciclatge amb l’objectiu de conscienciar a les noves generacions

333
0
COMPARTIR

La campanya de reciclatge que l’Ajuntament d’Alcoi va posar en marxa aquest estiu s’ha vist reforçada ara amb nous recursos. Van orientats a l’educació mediambiental dels més joves, els escolars alcoians, als que s’intenta conscienciar amb la cultura de la sostenibilitat. A banda, altre reforç de la campanya és la recollida domiciliària de residus voluminosos no ja per a traslladar-los a la planta de tractament, sinó a empreses que li donen a aquests recursos altra vida.

La creixent quantitat de residus de tot tipus que genera l’espècie humana va camí de ser, més prompte que tard, impossible d’assolir per a la Terra. Una situació que detonaria catàstrofe rere catàstrofe a un planeta que està molt a prop del límit que pot tolerar en quant a la contaminació. Des de fa anys, associacions i administracions venen agafant consciència de la problemàtica i posant mesures per a tractar de pal·liar els efectes de la contaminació. Tot i això, el poder dels lobbys energètics manté aquestes mesures en un paper quasi residual.

Una de les principals mesures per a frenar el creixement dels residus és el reciclatge. A Alcoi, aquest estiu es va encetar una campanya per a conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’atorgar altra vida als residus. La campanya incidia, mitjançant fullets explicatius, en com i quins residus reciclar en segons que lloc. Tot a una ciutat que augmenta paulatinament les xifres de reciclatge, i que espera fer-ho més amb el reforç activat per l’Ajuntament. Es tracta de mètodes visuals per a que la campanya faça incidència en els alcoians del futur: els escolars.

Les accions per a afavorir el reciclatge a Alcoi passen també per facilitar als veïns serveis per a gestionar residus voluminosos. Es tracta de la recollida a domicili de matalassos, sofàs, somiers i un llarg etcètera, que l’Ajuntament traslladarà fins l’ecoparc. Des d’allí es busquen empreses capaces d’oferir una segon vida a aquests residus de difícil destrucció. A més de la major neteja urbana que es facilita amb aquesta mesura, també es redueixen els costos del transport de reciclatge, principal suma que els consistoris han de pagar a l’hora de traslladar el residus per a que siguen revaloritzats.

La intenció municipal alcoiana és que, amb el pas del temps, els alcoians reciclen el màxim possible dels seus residus.