Inici Destacats Ibi redueix un 6% el seu consum elèctric a base de substituir...

Ibi redueix un 6% el seu consum elèctric a base de substituir luminàries i espera arribar al 40%

326
0
COMPARTIR

Al llarg des darrers anys, amb la generalització de la tendència a la sostenibilitat, les principals administracions han dotat pressupostàriament ajudes per a altres admnistracions menors. D’aquesta forma, els ajuntaments poden demanar subvencions que els permeten dur a terme accions per a millorar la seua sostenibilitat. Generalment, aquestes ajudes van orientades a l’estalvi energètic, ja siga amb la substitució de luminàries o de panells solars.

Aquestes ajudes es sumen a les apostes municipals en sostenibilitat, accelerant el procés de transició ecològica. Un fet que està produint-se a Ibi, on bona part dels principals carrers ja funcionen amb il·luminació led, amb un consum molt inferior al de les bombetes tradicionals.

A la vila joguetera, tot el barri de la Dulzura, a més d’una quinzena de carrers, places i parcs més, ja consumeixen menys gràcies a la implantacio de llum de baix consum. Aquests canvis en les luminàries són possibles gràcies a una inversió de vora 155.000 euros per a canvir prop de 850 bombetes en la darrera acció, que afecta, entre altres, a l’Avinguda Geladors.

Tant és així que Ibi ha vist reduïda en un 6% la quantitat de llum que utilitza per a il·luminar els seus carrers. Un reducció que afecta també a la despesa municipal en electricitat, que també suposa un 5,6% menys que durant les 6 primers mesos de 2018. Aquestes mesures compleixen amb les directrius que estableix el pacte d’alcaldes pel clima i l’energia que va signar la vila, que estableix que la reducció de consum en aquesta matèria ha d’arribar al 40% en 2030.

Així les coses, des de l’Ajuntament d’Ibi han manifestat la seua intenció de fer que totes les luminàries de la localitat siguen de baix consum. Amb aquesta mesura, a la que es suma l’estalvi en calefacció en edificis municipals, Ibi vol complir els objectius marcats pel pacte d’alcaldes.