Inici Alcoi Centenars d’alcoians acomiaden a Camilo Sesto amb presència d’uns 50 mitjans de...

Centenars d’alcoians acomiaden a Camilo Sesto amb presència d’uns 50 mitjans de comunicació

716
0
COMPARTIR

Centenars d’alcoians han pogut donar l’últim adéu a Camilo Sesto, el seu veí més conegut a nivell mundial. Ha sigut amb una capella ardent a l’Ajuntament de la localitat que va veure nàixer a l’artista. En ella reposaran les seues restes i també en ella es crearà el museu que albergue la vida i obra d’un cantant que és mundialment conegut. Mitjans de comunicació de tot el món han posat hui el seu ull en el comiat a Camilo Sesto a la ciutat on va nàixer.

El passat 8 de setembre, el món de la cançó deia adéu a una de les seues figures espanyoles més insignes durant les darreres dècades. Moria aquell dia a Madrid Camilo Sesto, un dels artistes més prolífics en quant a producció i composició musical, amb més de 40 discs, 54 número 1 i més de 180 milions de còpies venudes. Llavors, la seu de la SGAE a Madrid acollia a persones de tota índole i a un bon grapat d’artistes amics del cantant, en un esdeveniment que tvA va seguir en directe des de la capital. Ara, les cendres de Camilo Sesto han arribat a Alcoi per a rebre el darrer homenatge de la ciutat que el va veure nàixer.

La família del cantant, fent cas de les darreres voluntats de l’artista, ha permès que el poble d’Alcoi i els seus voltants puga acomiadar-se de la figura més internacional nascuda a la població. Centenars de persones han passat durant tot el dia per la capella ardent instal·lada al saló de plenaris del Consistori alcoià i han signat en el llibre d’honor. I tot davant una inusitada atenció mediàtica que ha portat a vora 50 mitjans de comunicació, alguns sud-americans, a estar presents a la ciutat dels ponts.

El cantant fou profeta a la seua terra, que el va reconèixer com a Fill Predilecte d’Alcoi i li va entregar la Medalla d’Or de la ciutat al 2016. L’Alameda, re nomenada amb el nom de l’artista, és altre homenatge per a la posteritat de la capital de l’Alcoià a Camilo Sesto. A més, per voluntat expressa de l’artista, les seues restes reposaran en el cementari d’Alcoi, on s’estudiarà la creació d’un panteó per part de la família. La ciutat també albergarà el futur Museu de Camilo Sesto, on es podran admirar elements que han format part de la vida del cantant o els seues discs, en el que es preveu que siga una potent atractiu turístic per a la ciutat.

Alcoi restarà des d’ara per a sempre com la ciutat on reposen les restes d’un dels màxims exponents de la música espanyola arreu del món: el cantant Camilo Sesto.