Inici Alcoi Alcoi reformula el Centre Cervantes Jove i enceta el procés per a...

Alcoi reformula el Centre Cervantes Jove i enceta el procés per a redactar el Pla Jove 2020-2024

240
0
COMPARTIR

Les polítiques dirigides cap als joves a la ciutat d’Alcoi estan patint modificacions. L’Ajuntament treballa, d’una banda, en enllestir el conegut com a Pla Jove, que establirà les actuacions en aquest sentit d’una forma participativa i per al lapse de temps 2020-2024. D’altra, s’ha reformulat la composició del Centre Cervantes Jove, que es dividirà en dos apartats: un dedicat a informació cap al col·lectiu i altre a les activitats culturals i d’oci.

Dels joves de hui en dia dependrà el món que discorrerà en uns quants anys. És una màxima que comporta que, quant més i millor formats estiguen, més possibilitats de que el futur tinga unes millors condicions hi hauran. Per a aconseguir-ho, un dels pilars és l’oci juvenil. A bona part de les poblacions de l’interior alacantí existeixen ens específics per a gestionar allò relacionat amb la joventut, com els centres joves. Però a Alcoi, l’Ajuntament vol anar un pas més enllà i s’ha proposat la redacció del Pla Jove 2020-2024, que establirà les actuacions municipals relacionades amb els joves.

La posada en marxa de la fase prèvia per a enllestir aquest pla s’ha encetat ara des de l’Àrea de Joventut alcoiana. Ha sigut al Centre Cervantes Jove, epicentre de les activitats relacionades amb els joves d’Alcoi. Allí es pretén abordar, a partir de 2020, un procés participatiu que establisca les millors accions a desenvolupar en torn a la joventut a la ciutat. El Pla Jove d’Alcoi definirà les polítiques a dur a terme des de l’Ajuntament, que aniran en torn a l’oci, la formació i la inserció laboral.

Aquest proper divendres 22 de novembre està prevista una jornada de portes obertes en les que els joves alcoians podran conèixer més de prop com vol enllestir-se el pla. Al mateix temps, també podran veure de primera mà les modificacions en quant al funcionament del Centre Cervantes Jove. L’ens es dividirà en dos d’ara en avant: d’una banda, l’Espai Jove, on podran trobar informació de tot allò que els afecte; i d’altra el Club Jove, que aglutinarà tota la programació d’oci que ja venia duent-se a terme al centre.

Aquests canvis en l’Àrea de Joventut alcoiana responen al nou impuls que es vol donar a aquesta vessant de la vida quotidiana a Alcoi.