Inici Cultura Un gala recorda els 40 anys des de la recuperació de les...

Un gala recorda els 40 anys des de la recuperació de les Festes d’Hivern d’Ibi

540
0
COMPARTIR

Tot i que podria parèixer que les Festes d’Hivern d’Ibi porten segles celebrant-se ininterrompudament, la realitat no és així. Aquesta tradició, considerada com a una de les principals de la vila joguetera i que es celebra de forma única a la població, va arribar a desaparèixer. No obstant, fou al 1979 quan un grup d’amics van decidir recuperar la dansà dels casats, moment en que va començar la recuperació d’aquesta tradició uberuda.

Per a commemorar eixa data -sense la qual tal vegada les Festes d’Hivern no serien el que són a dia de hui-, el Grup de Danses d’Ibi i el Taller de Música Castell Vermell han programat un esdeveniment especial. Tindrà lloc el proper diumenge 24 de novembre a partir del migdia al Centre Cultural Salvador Miró. L’acte pretèn celebrar, d’una banda, el 40 aniversari de la recuperació d’aquesta tradició; i d’altra, també la proximitat de les Festes d’Hivern, que tindran lloc al desembre.

La gala, a banda de ball i música, també repassarà tot el que va ocórrer fa quatre dècades amb testimonis dels que van recuperar els primers actes de les Festes d’Hivern. Tota la població està convidada a un acte que fa honor a les festes iberudes més conegudes a nivell mundial, i d’entre les que destaquen els coneguts ‘Enfarinats’.