Home Alcoi Alcoi segueix telefònicament a més de 3.600 majors que viuen a soles...

Alcoi segueix telefònicament a més de 3.600 majors que viuen a soles durant l’Estat d’Alarma

335
0
SHARE

La Tercera Edat és el sector poblacional més afectat per la crisi sanitària del coronavirus. Més de la meitat dels contagis registrats a tota la Comunitat, així com 9 de cada 10 víctimes de la pandèmia són majors de 65 anys. Una franja d’edat davant de la qual, en moltes ocasions, es complica la vida de les persones, especialment d’aquelles que viuen soles. Un fet que ha portat a l’Ajuntament d’Alcoi a encetar una campanya adreçada a ells.

Consta de dur a terme un seguiment continu de l’estat en que estan passant el confinament. Són vora 3.600 les persones que es troben en aquestes condicions a la capital de l’Alcoià, i la prioritat municipal és que estiguen ateses. Facilitar-los la compra de menjar, medicaments o la gestió dels residus són algunes de les atencions municipals per al col·lectiu. Així es tracta de reduïr la seua exposició al virus i minimitzar el risc de nous contagis.

El servei de contacte telefònic es manté vigilant també per si cal activar qualsevol altre dels serveis socials que ofereix el Consistori, i que han sigut reforçats durant la crisi. En molts casos es tracta tant sols de fer-los sentir acompanyats. Les conseqüències mentals de la soledat per motius com el Covid19 pot tenir efecte molt nocius en la ment dels majors. El barri Centre és el que major concentració de persones amb aquestes característiques registra a Alcoi.