Home Alcoi Alcoi testarà una aplicació novadora de control de cremes que podria aplicar-se...

Alcoi testarà una aplicació novadora de control de cremes que podria aplicar-se a tot el País Valencià

0
SHARE

La ciutat d’Alcoi serà la primera de tot el País Valencià que utilitzen una nova aplicació mòbil desenvolupada a la mateixa localitat per a gestionar els permisos i controlar les cremes agrícoles al seu terme municipal. El sistema permet tant obtenir els documents per a la crema com avisar del moment en que es produisca o de qualsevol problema amb ella. Molts incendis comencen arrel d’aquest tipus de cremes de restes agrícoles, pel que la Generalitat no descarta que puga implantar-se a nivell autonòmic.

Els desbrossaments i el manteniment dels camps que estan ubicats als termes municipals de qualsevol localitat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa que, cada cert temps, els seus propietaris hagen de dur a terme cremes agrícoles. Durant l’etapa de major calor, entre maig i octubre, aquest fet està completament prohibit pel risc d’incendis que comporta a una zona amb tanta massa forestal com la muntanya alacantina. No obstant, la crema de restes no està prohibida durant la resta de l’any, tot i que el risc que comporta fa que hi haja que mantenir un cert control.

Les cremes agrícoles estan en l’origen d’una part dels incendis forestals que es declaren a l’interior alacantí. Per a tindre un seguiment d’elles, Alcoi utilitzarà de forma pionera una nova aplicació llançada per una empresa local i orientada al seguiment i control telemàtic d’aquests fenòmens. El sistema permet un seguiment tant dels expedients per a procedir a les cremes com dels punts on es produeixen en temps real, a més de la intercomunicació amb els cossos d’emergències per a aturar ràpidament qualsevol entrebanc que es puga produir.

L’aplicació també ha sigut presentada al Secretari Autonòmic de Seguretat, José Maria Àngel, que no descarta que aquesta aplicació puga ser de gran validesa per a tots els consistoris del País Valencià. Únicament amb un telèfon mòbil intel·ligent es poden tant demanar els permisos com avisar del moment de la crema i de qualsevol problema. Policia Local i Bombers reben les alertes i poden actuar en conseqüència, inclús sense realitzar eixides per falses alarmes. Es busca ara el mètode per a fer que les persones majors, que solen dur a terme les cremes agrícoles habitualment, sàpiguen utilitzar aquest sistema pioner.