Home Economia Alcoleja es suma a una MAC que aposta per aglutinar a totes...

Alcoleja es suma a una MAC que aposta per aglutinar a totes les poblacions de la muntanya

0
SHARE

Alcoleja és la darrera de les poblacions interiors de la muntanya alacantina que s’ha sumat al projecte de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat. Es tracta del membre número 13 d’un ens que aspira a incloure a totes les localitats de la zona amb l’objectiu d’oferir més i millors serveis. El darrer en ser activat serà l’alberg mancomunat d’animals, que es posarà en servei en estiu a Muro.

La vertebració del territori suposa una de les línies d’acció que les comarques centrals de la regió valenciana s’han marcat com a objectiu, en ares d’aconseguir millores que faciliten el seu creixement econòmic. Es tracta d’una zona que comparteix molts elements comuns que identifiquen a les comarques del nord d’Alacant i sud de València, on l’associacionisme entre poblacions està molt present. S’articula mitjançant ens com les mancomunitats, de les quals n’existeix una a les comarques interiors de la província d’Alacant.

És la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, un ens que afronta en la present la seua segona legislatura després de nàixer com a vertebrador de les comarques. No obstant, fins fa no massa temps només 10 poblacions la integraven, limitant tant la seua capacitat econòmica com els avantatges que pot oferir a les poblacions que la integren. Però les iniciatives posades en marxa des de l’ens supracomarcal en àrees com l’ocupació, l’economia, els serveis públics o el turisme han fet créixer el nombre de socis fins als 13, amb la darrera inclusió de la localitat d’Alcoleja.

La MAC no és, ni molt menys, un ens tancat, i de fet els seus responsables treballen en convèncer a les poblacions de la muntanya alacantina que encara no formen part d’ella per a que ho facen. De fet, eixe és el principal objectiu d’un ens que es troba en creixement, i amb la consecució del qual podria ampliar el catàleg de serveis que presta. El darrer que es posarà en marxa serà l’alberg mancomunat d’animals que es situarà a Muro, i que ja ha sigut adjudicat per poc més 78.500 euros. La següent àrea d’acció de l’ens supracomarcal serà el turisme, on es volen enllestir iniciatives que diferencien i amplien l’oferta de les comarques respecte a altres zones d’interès turístic.

La MAC aspira a que, abans de que acabe la present legislatura, altres poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es sumen al seu projecte de vertebració territorial.