Home Festes Ibi presenta als capitans i abanderades per a les Festes de 2018...

Ibi presenta als capitans i abanderades per a les Festes de 2018 en un abarrotat Teatre Rio

744
0
SHARE

El món de la Festa de Moros i Cristians ja s’ha reactivat de nou a Ibi, que aquest proper cap de setmana celebra l’Avís fester, una de les jornades grans de la vila joguetera. Però abans, aquest passat cap de setmana s’han presentat oficialment els capitans i abanderades, que ostentaran la principal representativitat dels festejos iberuts. Tot en una multitudinària gal·la al Teatre Rio de la localitat.

Una vegada passades les Festes de Moros i Cristians a localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, com Alcoi, Onil o Banyeres, arriba el moment per a altres localitats que es troben cremant etapes per a l’arribada dels seus dies grans. És el cas de Muro, que a finals de setmana celebra els seus festejos, cosa que també ocorrerà a Ibi amb el dia de l’Avís, que marca l’equador del calendari fester a la vila joguetera. Però abans de celebrar actes en que els càrrecs d’enguany ja tenen protagonisme, el Teatre Rio ha acollit una multitudinària gal·la de presentació.

L’aforament de la principal infraestructura cultural de la població s’ha quedat menuda per a acollir tant fester, representant de les diferents comparses i familiars dels càrrecs que enguany representaran a les 14 comparses que desfilen a Ibi. Les comparses Cides i Tuaregs són les encarregades d’ostentar enguany les capitanies cristiana i mora, respectivament, en les figures de Manuel Expósito i Plàcido Martínez, tal i com ja es va fer palès durant la Volta al Castell en la passada edició dels festejos iberuts.

Les altres grans protagonistes dels Moros i Cristians a Ibi són les abanderades, un càrrec que distingeix la Festa de la vila joguetera respecte a altres de les poblacions dels voltants. Fins a 11 de les 14 comparses de la població tindran enguany representació d’abanderades, el segon càrrec en importància a les Festes d’Ibi després dels capitans. Tant uns com altres han rebut l’estima del món fester iberut abans del primer dels actes en que representaran a la festa de la seua localitat, el proper dissabte amb el Dia de l’Avís. Des de primera hora, els festers recreen en una sola jornada els principals actes de les seues Festes, amb dispars, esmorzars, desfilades, concursos i processons. Tot en una jornada frenètica que suposa, a més, l’estrena de part dels dissenys que capitans i abanderades lluiran al mes de setembre, quan arriben els dies grans dels Moros i Cristians.