Home Foia de Castalla Ibi vol fer partícips als veïns de la seua aposta per la...

Ibi vol fer partícips als veïns de la seua aposta per la sostenibilitat amb un taller d’estalvi energètic

642
0
SHARE

La vila d’Ibi vol traslladar als seus veïns l’aposta que des de fa anys ve desenvolupant per a millorar la sostenibilitat a la població. Es farà amb un taller al que està convidada tota la població, on es traslladaran dades que poden millorar aquest paràmetre, i també l’estalvi en els rebuts de subministraments bàsics. Aquesta actuació vol reforçar les actuacions que es duen a terme des de l’Ajuntament en ares de reduir la contaminació i també les despeses municipals en els rebuts d’aigua, llum i gas.

La sostenibilitat ja no és només una tendència de la societat del segle XXI, sinó que, amb els recents estudis referents a la contaminació que el ser humà provoca en el planeta i els efectes que això genera, s’ha convertit en una necessitat imperiosa. Reduir els índex de contaminació evitaria, o al menys raletiria el mal que les activitats humanes causen a la Terra, que comença a reaccionar als atacs i amenaça el futur de tota la Humanitat. Per això, des de diferents ens i administracions es posen en marxa plans per a crear consciència sostenible.

Un d’ells es du a terme a Ibi, on durant els darrers anys s’han desenvolupat projectes per a reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera. Projectes que, a més, faciliten un estalvi per a les despeses que ha d’afrontar l’Ajuntament amb els impostos de tots els iberuts en matèries com consum elèctric o d’aigua. Ara, a més, el Consistori vol traslladar a la població mètodes per a que cada llar puga també, d’una banda, estalviar en els seus rebuts; i d’altra, rebaixar l’índex de contaminants que el seu consum genera a l’entorn. Tasca que es durà a terme el proper 9 de maig mitjançant un taller que tractarà temes com la comprensió dels rebuts de llum, aigua o gas; pautes de comportament que contribueixen a estalviar; i també a quines ajudes poden acollir-se els veïns.

Aquest taller ve a reforçar la necessitat que la vila joguetera intueix en quant a la millora de la sostenibilitat, i que l’ha portat a rebre subvencions amb les que canviar lluminàries, instal·lar calderes amb menor consum, i optar a millorar instal·lacions municipals per a contaminar menys.

El Centre Social Polivalent albergarà el taller anomenat ‘Escola d’Energia’, que tindrà lloc durant tota la jornada.