Home Alcoi Alcoy Modernista prepara un mercat d’època i un concert teatralitzat per a...

Alcoy Modernista prepara un mercat d’època i un concert teatralitzat per a la Fira Modernista

329
0
SHARE
Associats del Grup de Recreació Alcoi Modernista.

El Grup de Recreació Alcoi Modernista ultima els preparatius per viure els dies més esperats de l’any i gaudir així de la Setmana Modernista. En aquesta edició dedicada al pintor Francisco Laporta, l’entitat ha preparat dues grans activitats que tindran lloc el cap de setmana del 24 i 25 de setembre.

En primer lloc, el dissabte 24, de 10 a 13.30 hores, realitzaran juntament amb l’Associació Samarita, el Grup de Danses Sant Jordi i l’Associació Cultural el Treball la recreació d’un mercat d’època a la plaça d’Espanya. Allí es podran veure una merceria, floristeria, fleca, un carboner, herbes medicinals, salaons, un barret entre altres productes i oficis característics d’aquest període històric.

La jornada festiva conclourà amb un dinar als salons de l’Hotel Reconquista que es convertiran en un café-teatre modernista de principis del segle XX que estarà amenitzat per músics i cantants de la “Companyia Orchestalia” i en què els assistents podran gaudir de diverses sorpreses en què reviuran grans moments d’aquesta època.

D’una altra banda, el diumenge 25 de setembre a les 11.30 hores, el Teatre Calderón acollirà el Concert Teatralitzat organitzat per l’entitat modernista en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi. Un format nou en què la Nova Big Band interpretarà dotze peces creades per a l’ocasió i la projecció del cur ‘Cal·líope’, escrit i dirigit per Jorge Hinojosa, així com teatre i dansa en viu dirigit per Rut Calleja de Coco Teatre.

A l’inici d’aquesta gala cultural es donaran a conéixer els guanyadors de la segona edició dels concursos de Relats Curts i Fotografia Modernista. Dues convocatòries que han aconseguit un elevat nombre de participants d’un total d’11 països. Una repercussió que, com valora el president del Grup de Recreació Alcoi Modernista, Guzmán Bernabéu, “no esperàvem i que sens dubte ens reforça, i aporta rellevància a aquests dos concursos”.