Home Destacats Ibi posa el punt i final als Moros i Cristians de 2022...

Ibi posa el punt i final als Moros i Cristians de 2022 acollint als càrrecs de les properes Festes

416
0
SHARE

La recuperació dels grans esdeveniments a totes les localitats una vegada superada l’època més complicada de la pandèmia ha suposat tot un baló d’aire fresc per a elles. Al llarg del 2022, cada localitat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha pogut celebrar de nou els seus dies més especials. El retorn de la germanor als carrers i l’atractiu d’aquest tipus de festejos per als visitants de cada població valen a més com a important al·licient econòmic. Açò darrer en una doble vessant: per al comerç i hostaleria locals; i per a la indústria lligada a les Festes.

Aquest passat cap de setmana ha sigut el torn per a la vila d’Ibi, que entre el dijous 15 i el diumenge 18 s’ha endinsat en els seus Moros i Cristians. Després de 3 anys sense poder eixir al carrer, el món de la Festa iberuda ha tornat i amb més força que mai per a celebrar uns festejos per a recordar. Des del pregó a càrrec de l’Alcalde Rafa Serralta, passant per la divertida Olleta que precedeix a l’espectacular Entrada, Ibi ha tornat a somriure amb unes Festes que seran recordades durant molt temps a la vila joguetera.

La desfilada de les 14 comparses ha donat pas a dos dies de batalla per la localitat entre les tropes de la creu i les de la mitja lluna. El soroll dels trabucs ha estat separat per actes com la Desfilada Infantil, l’Ofrena o els actes religiosos en honor a la patrona: la Mare de Déu dels Desemparats. Tot per a arribar al colofó amb l’esperada Volta al Castell, a càrrecs dels capitans i abanderades que seran els protagonistes dels festejos del 2023 que, després del dia de descans, ja prepara la localitat.

Figures de la política i la societat de bona part de la província d’Alacant han passat per la vila joguetera per a gaudir dels seus Moros i Cristians després de 3 anys sense ells.