Home Destacats Alumnes de l’IES Frai Ignasi Barrachina d’Ibi guanyen el concurs de motivació...

Alumnes de l’IES Frai Ignasi Barrachina d’Ibi guanyen el concurs de motivació científica per als joves dins dels Premis Princesa de Girona

180
0
SHARE

La ciutat d’Alacant ha albergat aquest dijous 29 d’abril la cerimònia d’entrega dels Premis Princesa de Girona que convoca anualment la fundació del mateix nom. Uns guardons adreçats als estudiants més joves que busquen reconèixer l’esforç d’aquests en àmbits com la ciència, la investigació o la creativitat cultural. Un fet que apel·la a la vocació dels estudiants i els crida a ser elles els que establisquen com serà la societat del futur.

En total han sigut uns 250 joves de fins a 8 centres educatius valencians els que han participat en una de les categories dels premis: la del repte emprenedors. Entre els centres participants es troben dos de l’interior alacantí: l’IES Frai Ignasi Barrachina d’Ibi i l’IES Pare Arques en la seua adscripció de Benilloba. Els alumnes del centre iberut han desenvolupat la millor fórmula per a promoure les vocacions científiques entre els joves estudiants, cosa que els ha valgut el guardó en una cerimònia amb presència del rei Felip VI.

L’institut d’Ibi participarà ara en la coneguda com ‘Gran final del Repte de Reptes’ gràcies a la seua capacitat creativa. Tot en una jornada que ha abordat amb experts el desafiament de continuar creant consciència científica a un país que inverteix molt menys que altres del seu entorn en ciència.

L’esdeveniment ha posat de relleu altra fórmula per a desenvolupar el talent científic i investigador, com és el mentoring. tvA ha oferit en directe la gal·la d’entrega dels guardons.