Home Alcoià PSPV i Compromís xifren en 7,1 milions les pèrdues per a l’Alcoià-Comtat...

PSPV i Compromís xifren en 7,1 milions les pèrdues per a l’Alcoià-Comtat respecte al Fons de Cooperació Municipal

357
0
SHARE

El Grup Socialista i el de Compromís a la Diputació d’Alacant han acusat l’equip de govern en la institució provincial -presidit pel dirigent de PP Carlos Mazón- de “boicotejar el Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana”. Per a les comarques del Comtat i l’Alcoià, aquest rebuig suposa una minva de 7.090.044 euros, en cinc anys, en ajudes directes i amb llibertat d’inversió per part dels municipis.

Aquest any, la quantitat que deixarà de percebre la muntanya per part de la Diputació serà de prop d’1’4 milions d’euros. En aquest sentit, tal com van anunciar els portaveus dels dos grups a la Diputació -Toni Francès (PSPV-PSOE) i Gerard Fullana (Compromís)-, serà aquest divendres, 30 d’abril, quan els representants municipals de les dues formacions es concentrin en la porta dels seus ajuntaments per reivindicar la participació de la Diputació en el Fons de Cooperació, així com una millor gestió dels plans per als municipis.

Aquest rebuig al Fons suposa, en cinc anys, una pèrdua acumulada de fons per al conjunt dels ajuntaments de la província de 68’5 milions d’euros, segons l’oposició a l’ens provincial. Francès ha assenyalat que “el gran problema que té la Diputació d’Alacant, agreujat per la gestió de l’actual equip de govern, és que el pressupost no s’executa. Arriba final d’any i ens trobem amb un sobrant, pels projectes sense gestionar, de més de 200 milions d’euros, perquè els projecte i obres dels diferents plans no surten endavant. Això està perjudicant de manera més greu als municipis de menor població”.

És per això que, denuncia el portaveu socialista, “als ajuntaments els escandalitza que el president de la Diputació diga que no pot sumar-se a el Fons de Cooperació Municipal amb 13’7 milions d’euros per qüestions pressupostàries”. Des del grup socialista, i amb aquest argument sobre de la taula, es mostren ferms en la seva denúncia que la decisió del Partit Popular de boicotejar l’arribada de fons als ajuntaments perquè els gestionen amb llibertat “és política, és partidista, i res té a veure amb el pressupost de la institució. Diners hi ha, la clau està en com de malament ho gestionen”, ha apuntat Francès.

Per al portaveu de Compromís a la Diputació, Gerard Fullana, “la situació de la Diputació d’Alacant està afectant greument a la gestió dels municipis de la comarca. Hi ha una situació de col·lapse absolut de les obres previstes per als pobles, amb una situació caòtica de més de mil obres paralitzades; hi ha una permanent situació de conflicte amb la Generalitat alimentada per interessos partidistes; i després està la situació de corrupteles i escàndols, amb l’afegit de la promoció des de la Diputació de mocions de censura amb trànsfugues, oferint beneficis polítics i econòmics com ha estat el cas d’Agres”.