Home Alcoi Àngel Lluís Ferrando dirigirà l’Himne i Jordi Sellés i elaborarà el Cartell...

Àngel Lluís Ferrando dirigirà l’Himne i Jordi Sellés i elaborarà el Cartell de les Festes d’Alcoi 2020

964
0
SHARE

Les Festes de Moros i Cristians de la ciutat d’Alcoi, les més conegudes arreu del món, segueixen una sèrie de passes prèvies abans de la seua arribada. Una d’elles, quan resta poc més de mig any per a l’arribada dels festejos, és donar a conèixer a dos dels seus primers protagonistes. Així, l’Ajuntament d’Alcoi, que té les competències en aquesta matèria, ha fet públics els noms de l’autor del cartell que anuncie les Festes i de l’encarregat de dirigir l’Himne de la Festa.

Es tracta de dos coneguts alcoians que han destacat al llarg de la seua trajectòria en cadascuna de les seues especialitats: direcció musical i art. El primer és Àngel Lluís Ferrando, actual director de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi; i el segon és Jordi Sellés, reconegut artista pictòric i dissenyador. L’elecció per part de la Regidoria de Festes respón a la voluntat municipal de retre homenatge a cadascuna de les seues dos trajectòries vitals i artístiques.

El Dia dels Músics -quan s’interpreta l’Himne composat per Gonzalo Barrachina i que des de fa 55 anys dona el tret d’eixida a les Festes d’Alcoi- cau enguany el divendres 24 d’abril. Serà llavors quan Ferrando dirigisca a les desenes de bandes que participen els els festejos a tenor de la seua condició de graduat superior en Direcció d’Orquestra i en Musicologia.

Setmanes abans, a principis d’abril, es coneixerà l’obra que identificarà i divulgarà els Moros i Cristians alcoians per part de Sellés. L’autor és, a més, col·laborador habitual de la Revista de Festes alcoiana i dissenyador ocasional de vestits i elements relacionats amb la Festa gran de la seua ciutat natal.