Home Alfafara La Cambra de Comerç i la Diputació d’Alacant inicien una Comunitat Energètica...

La Cambra de Comerç i la Diputació d’Alacant inicien una Comunitat Energètica Provincial que afavoreix la sostenibilitat i una reducció del cost de l’energia

0
SHARE
Diverses autoritats locals al Palau Provincial de la Diputació.
Diverses autoritats locals al Palau Provincial de la Diputació.

La Cambra de Comerç i la Diputació d’Alacant lideren la creació d’una Comunitat Energètica Provincial que afavoreix la sostenibilitat i una notable reducció del cost de l’energia, tant per als ajuntaments com per a les famílies i les pimes del territori.

Amb l’objectiu d’implicar els municipis en aquest projecte ambiciós, el Palau Provincial ha acollit una reunió amb alcaldes per explicar-los els processos i els tràmits que porta associada la implantació d’aquest model d’èxit.

Alfafara, Almudaina, Benferri, Benigembla, Biar, Bolulla, Daia Vella, El Poble Nou de Benitatxell, Gorga, Xacarella, L’Orxa, Murla, Parcent, Planes, Relleu, Salines i Vall de Gallinera són els municipis que es beneficiaran aquest any d’aquesta línia, creada per primera vegada el 2022.

Ventatges d’aquesta iniciativa

Miguel Ángel Sánchez, Diputat de Medi Ambient, assegura que “no es deixarà soles a les llars i els negocis davant la descomunal pujada del preu de la llum”. Per la seua part, Carlos Baño, President de la Cambra de Comerç, ha assenyalat que l’objectiu és “fomentar l’ús i consum d’energies netes i sostenibles per aconseguir una rebaixa a la factura”.

El director de la Cambra de Comerç ha manifestat que les famílies i les pimes integrades en una comunitat energètica es beneficien d’entre un 25% i un 30% d’estalvi directe de la factura actual. La diputació remarca que col·laboració, cooperació, sostenibilitat i economia d’escala per tal d’acompanyar , assessorar i orientar els ajuntaments.