Home Alcoià Aposta per la sostenibilitat: ajudes del 80% del cost front al canvi...

Aposta per la sostenibilitat: ajudes del 80% del cost front al canvi climàtic en localitats de menys de 5.000 habitants

0
SHARE

La immensa majoria de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen menys de 5.000 habitants. És el límit que barallen les administracions supramunicipals en quant a la capacitat econòmica dels seus ajuntaments. Aquells que tenen menys habitants veuen limitades les seus possibilitats d’inversió en qualsevol tema, incloent el canvi climàtic, pel que necessiten del suport d’altres administracions.

Precisament eixes ajudes van encaminades a subvencionar actuacions que milloren la sostenibilitat a una de les zones de la Península Ibèrica que pot veure’s més perjudicada per les conseqüències del canvi climàtic: la Comunitat Valenciana. Així, la Conselleria d’Emergència Climàtica ha dotat una línia de suport a aquestes poblacions amb menys de 5.000 habitants, amb la que finançar fins al 80% del cost d’aquelles accions que contribuisquen a reduir la petjada de carboni.

Les ajudes del Consell sumen un total de 2,5 milions d’euros, a repartir amb prioritat entre els ajuntaments més menuts. Amb ells, podran enllestir punts de recàrrega de vehicles elèctrics, serveis de lloguer de bicicletes, instal·lar plaques solars als edificis municipals o canviar l’enlluernat urbà al baix consum. Accions relacionades amb el canvi de model energètic que, segons Generalitat, podrien incentivar la fixació de la població a zones que pateixen risc de despoblament.

Aquesta línia d’ajudes és la primera d’altra més àmplia que barall Emergència Climàtica. Orientada en la mateixa línia d’acció que aquesta primera vessant, tractarà de donar suport econòmic a aquelles poblacions amb menys de 100.000 habitants que facen de la sostenibilitat una de les seues prioritats.