Home Destacats La reforma de la Plaça de l’Església d’Ibi serà licitada en agost...

La reforma de la Plaça de l’Església d’Ibi serà licitada en agost i obligarà a retirar i protegir el monument a la patrona

0
SHARE

Un dels eixos de la millora urbana al Centre de la vila d’Ibi passa per un dels seus principals enclavaments. Durant diversos exercicis, l’Ajuntament d’Ib ha optat a aconseguir fons europeus amb els que executar treballs per a llavar-li la cara al casc antic iberut, cosa que no han aconseguit. No obstant, el projecte s’encetarà aquest estiu amb fons municipals i començant per un dels epicentres del barri: la Plaça de l’Església.

El projecte guanyador mitjançant concurs preveu ampliar l’espai per a vianants a una plaça que comptarà previsiblement amb places d’aparcament. El Consistori iberut preveu invertir un total d’1,6 milions d’euros provinents del romanent de tresoreria en aquests treballs, que començaran al mes de setembre després de la seua adjudicació en agost. En un principi, el període d’execució dels treballs s’allargarà durant tot un any.

A més, a aquesta ubicació es troba un dels principals monuments de la vila joguetera: el de la patrona, la Verge dels Desemparats. El projecte de reforma de la plaça inclou també un pla per a retirar i protegir el monument mentre duren els treballs, amb la finalitat de que la imatge de la patrona recupere el seu lloc de privilegi una vegada acabades les obres. Estan basades en el concurs d’idees convocat per l’ajuntament per a establir la millor forma d’executar la reforma.