Home Alcoi Aprovada la modificació del projecte per a reurbanitzar el Carrer Sant Francesc...

Aprovada la modificació del projecte per a reurbanitzar el Carrer Sant Francesc d’Alcoi

1022
0
SHARE

Segueix el procés de licitació de la reurbanitzció del carrer Sant Francesc. El darrer pas ha estat l’aprovació de la modificació del projecte que es va fer en la darrera Junta de Govern. El següent pas serà fer que les empreses es puguen presentar per dur endavant l’obra.

A finals de gener l’ajuntament d’Alcoi va presentar per ser finançat per Fons Feder de la Unión Europea, dins de l’EDUSI, el projecte de millora de l’accessibilitat i reurbanització del carrer Sant Francesc i les places de la Creu Roja i Ramón y Cajal. Aquest projecte està valorat en 404.000 euros, el 50% del finançament anirà a càrrec dels fons Feder de la Unió Europea, per valor de 10 milions d’euros per la creació d’una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora.

Tal com es va dir el projecte es trobava a l’espera de rebre l’autorització definitiva que permetrà generar el 50% del crèdit i així licitar l’obra que té previst un termini d’execució màxim de 3 mesos. L’autorització va arribar en juliol, i aleshores es va fer el següent pas, que va ser la revisió del projecte pels diferents departaments, tal com marca la normativa. El departament d’Arquitectura va proposar unes modificacions al projecte que s’han dut endavant i s’han vist materialitzades en el document que ha aprovat la Junta de Govern.

“El procés no ha parat en cap moment, està seguint el seu curs, els tècnics estan fent la seua faena i no han estat aturats, vull agrair públicament el treball dels tècnics municipal, que fan un gran treball”, explica la regidora de Comerç, Vanessa Moltó. “Aquesta obra suposarà una millora considerable per poder visualitzar l’espai de vianants que uneix la Glorieta amb la plaça de Dins, de forma accessible, sense perill de lliscaments, i creant una plataforma única que ajudara a revitalitzar aquesta zona recuperant espai per a les persones, revitalitzant el seu entorn i fent-la més atractiva”, afegeix, Moltó.

El projecte consisteix en una plataforma única d’ús mixte tant en el carrer Sant Francesc com en les places de Ramón y Cajal i la Creu Roja, que aprofitarà per a les funcions de pas, d’estada i d’activitat, amb una circulació de vianants còmoda, segura i contínua. Tindrà un paviment de qualitat i funcional, serà de pedra natural per a les zones de vianants, ja que el granit aporta un efecte visual particular i una alta resistència al desgast, també hi haurà llambordes de llosa color òxid per a les zones de vianants amb accés vehicular per al veïnat i serveis, amb un paviment tècnic de llambordes per a superfícies de trànsit. Tot aquest paviment és autonetejable, té un gran poder antiadherent i hidrofòbic, a més d’una gran resistència al lliscament.