Home Almudaina Arquitectura elabora un document per a protegir la Torre Almohade d’Almudaina, considerada...

Arquitectura elabora un document per a protegir la Torre Almohade d’Almudaina, considerada com a BIC

0
SHARE
La diputada provincial entrega els documents a l'Alcalde d'Almudaina.

La Diputada d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant, Carmen Sellés, s’ha reunit amb l’alcalde d’Almudaina, Pau Navarro, per lliurar-li el document que estableix les normes de protecció de la Torre Almohade, emparat per la Llei de Patrimoni Històric. La torre d’origen islàmic va ser inscrita al Registre General de Béns d’Interès Cultural fa més d’una dècada i la rehabilitació, a càrrec de la Diputació, es va fer entre els anys 2006 i 2009.

Sellés ha mostrat la seva satisfacció davant aquest nou pla, elaborat per l’Àrea d’Arquitectura de la institució provincial, “que delimita els voltants de la construcció regulant amb detall els requisits a què s’han de subjectar els actes d’edificació, ús del sòl i les activitats que afectin l’immoble i el seu entorn de protecció”. Així mateix, la diputada ha recordat l’important valor històric i patrimonial d’aquest llegat que “contribueix a dinamitzar l’activitat cultural a la comarca mostrant la seva riquesa històrica i paisatgística”.

Monument obert al públic

La Torre Almohade d’Almudaina es va obrir al públic per primera vegada el 14 d’agost del 2009 per a introduir al visitant en el coneixement i el gaudi de la seva arquitectura i de la seva història. L’enclavament formava part del recinte fortificat de la petita alqueria existent, coneguda com ‘Al-Mudayyina’ i origen de l’actual nom de la població.

Situat a l’interior de la província, a 587 metres sobre el nivell del mar i amb una mica més d’un centenar d’habitants, Almudaina és un poble agrícola la història del qual està lligada a aquesta torre islàmica almohade erigida en un moment indeterminat de la primera meitat del segle XIII, per defensar la seva petita alqueria a les portes de la conquesta cristiana.