Home Almudaina La Torre d´Almudaina celebra el XIII aniversari de la seua obertura al...

La Torre d´Almudaina celebra el XIII aniversari de la seua obertura al públic amb una jornada de portes obertes

162
0
SHARE
Torre d'Almudaina

La Fundació C.V. MARQ ha organitzat una programació especial per commemorar el tretzè aniversari de l’obertura al públic de la Torre Almohade d’Almudaina. Per celebrar aquesta efemèride, el proper diumenge 14 d’agost la fortalesa es podrà visitar de forma gratuïta, prèvia inscripció, en horari de 9.00 a 13.00 hores. A més, es realitzarà un passe guiat, també sense cost, a les 11.00 hores.

Les persones que vulguen gaudir d’aquesta proposta cultural es poden apuntar o consultar més informació a través del web del Museu Arqueològic de la Diputació www.marqalicante.com.

La Torre Almohade d’Almudaina es va poder visitar per primera vegada el 14 d’agost de 2009. Està reconeguda com a Bé d’Interès Cultural amb categoria de monument que introdueix el visitant en el coneixement i el gaudi de la seua arquitectura i de la seua història. L’enclavament, d’època islàmica, formava part del recinte fortificat de la petita alqueria existent, coneguda com ‘al-Mudayyina’ i origen de l’actual nom de la població situada a la comarca alacantina del Comtat, a 587 metres sobre el nivell del mar .

La història del municipi agrícola, poblat per més d’un centenar d’habitants, està lligada a aquesta torre islàmica almohade erigida en un moment indeterminat de la primera meitat del segle XIII per defensar la seua alqueria a les portes de la conquesta cristiana.