L’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària Anual a la sala d’actes de la seu d’aquesta institució, davant un nodrit grup de representants empresarials que es reunien per primera vegada de forma presencial, atenent totes les mesures de seguretat, després d’un any atípic protagonitzat per la crisi sanitària de la Covid19.
En el seu discurs institucional davant l’Assemblea, el president d’ATEVAL, Pepe Serna, ha destacat la intensitat d’accions representatives en què ha participat ATEVAL davant els diferents estaments autonòmics, nacionals i europeus. El president ha ressaltat “la importància de el sector tèxtil valencià, que actualment el conformen 1.481 empreses, 21.709 treballadors i que genera 1.722.000 d’euros de producció. Ressenyar l’important volum de les exportacions de la indústria tèxtil valenciana en els últims anys i la implicació del sector a nous projectes d’inversió dirigits a la innovació, la digitalització i l’economia circular”.
Prèviament a la celebració de l’Assemblea General, s’ha reunit el Comitè Executiu d’ATEVAL, en què s’ha fet un repàs de la gestió corporativa. Durant la jornada s’han realitzat, a més, tres conferències sobre temes d’interès empresarial. La primera d’elles, a càrrec del Catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat de València, José Pla Barber, qui ha parlat sobre el rellançament de la Indústria de l’Hàbitat d’Espanya.
En segon lloc, ha intervingut el CEO de la Central de Compres 58, Ascensio Asensio, exposant l’oportunitat que representa la compra conjunta de productes i serveis de caràcter transversal per a les empreses de el sector. Finalment, Xavi Calvo, Director de la Fundació València Capital Mundial del Disseny 2022, ha explicat als presents les activitats previstes dins el projecte de la capitalitat del disseny, així com la seva consolidació i projecció de cara a el futur.
A l’acabar l’Assemblea General, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, ha clausurat l’acte amb la seva intervenció destacant “la fortalesa, resiliència i capacitat de transformació i adaptació de la Indústria Tèxtil Valenciana davant els canvis de paradigma que es deriven de les crisis i dificultats econòmiques, socials i sanitàries”.